Magyaros receptek
Csak éppen húsmentesen
A magyar konyha klasszikus remekei újragndolva, állati eredetű alapanyagok nélkül egészségesen, amennyire lehet.
Egyszerű receptek
a dolgos hétköznapokra
Egyszerű, tápláló és egészséges vegán receptek a rohanó hétköznapokba. Jellemzői: ízletes, kevés alapanyagból áll, keveset kell vele foglalkozni és jól bírja a melegítést.
Főételek
Minden, ami tápláló és vegán
Egyszerűbb és bonyolultabb receptek, amelyek minden ebédlő asztalon megállják a helyüket.
Levesek
Tartalmasak és könnyedek egyaránt
Lélekmelengető gazdag levesektől kezdve, a krémleveseken át a hideg gyümölcslevesig mindent találhatsz.
- All
- Vegán receptek
- Back
- Vegán reggeli
- Vegán vacsora ötletek
- Egyszerű vegán receptek
- Magyaros vegán ételek
- Vegán főételek
- Vegán levesek
- Vegán desszertek, édességek
- Saláták és szószok
- italok
Brassói tofuból? Miért ne! Gondoltam én, amikor azon morfondiroztam, mi legyen a következő menü. Egy jó darabig hanyagoltam a magyar konyhát, mivel nem igazán láttam benne nagy fantáziát. Azonban manapság egyre több hazai étel jut eszembe, hogy végül is nem is volt olyan rossz anno, miért ne adnék neki egy esélyt? A kísérletezések során megállapítottam: a magyaros vegán ételek tényleg nem rosszak. Sőt! Úgyhogy a következő áldozat a…
A vöröslencsére sokan egzotikumként tekintenek, ami miatt nemigen mernek kisérletezni vele. Pedig nem kell egyből különféle dahlnak, vagy más bonyolultnak tűnő – vagyis ritka alapanyagokat igénylő – receptnek neki esni. Egy egyszerű paradicsomos vöröslencse főzelék is bőven megállja a helyét nemcsak a hétköznapokban. Míg a hagyományosnak számító barna lencsének van egy jellegzetes “földhözragadt” íze, amitől végtelen mennyiségű fűszerrel se lehet maradéktalanul eltérni, addig a vöröslencséből könnyebb különféle izgalmas…
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már berobbant a nyári meleg – bár lehet kicsit jobban mint kellett volna – és még tart az eperszezon. Ebben a hőségben mi sem tökéletesebb, mint egy hűsítő eperkrémleves főzés nélkül friss eperből egy kis extrával! Miért jó az eper? Az eperkrémleves legfőbb alapanyaga az eper természetesen. Nézzük meg, miért érdemes sokat fogyasztani belőle! Az eper hazánkban az egyik legnépszerűbb bogyós gyümölcs,…
Anno gyerekkoromban még nem igazán rajongtam az olyan klasszikus magyar fogásokért, mint a paprikás krumpli. Mondjuk ennek elsősorban az volt az oka, hogy ezek ugyan nagyon egyszerűek, azonban emiatt túl gyakran is voltak. Aztán ahogy kirepültem otthonról, úgy a hagyományosan magyarnak számító ételek teljesen kikoptak az étrendemből. Miután vegán életmódra áltam át, még annyiszor se találkoztam velük. Magyaros ételek újrafelfedezése Vegánként a magyar konyhát sokáig nem igazán vettem…
Ki ne vágyna egy borongós hűvös napon egy könnyű, ám annál íz,- és tápanyagban gazdag levesre? Az elkészítésére azonban már biztos kevesebben lelkesednek. Szerencsére jóval kevesebbet kell bibelődni egy vegán zöldséglevessel, mint azt gondolnánk! A legnehezebb része az aprítás, úgyhogy bátran belecsaphat bárki. Mi a legjobb a zöldséglevesben? Az, hogy igazából bárhogy és bármiből elkészítheted. Tökéletes választás a fenntarthatóság zászlajára kitűzött hűtő és/vagy fagyasztó kisöprés is. Mit jelentsen…
Miért szeretjük annyira a chilis babot? Egyszerű, laktató és nem utolsó sorban, finom. A népszerűséggel jár az, hogy az idők során végtelen plusz verzióban, történettel és módósítással találkozhattunk vele. A soron következő kis alkotás is egyike ezeknek a verzióknak. Vegán chilis bab, ami megpróbál a lehető legautentikusabb lenne, annak ellenére, hogy pont a névadó alapanyag pont hiányzik. Írány a recept! Honnan ered a chilis bab? Ezt tűpontosan nehéz…
Megérkezett az ősz, a nappalok egyre rövidebbek az idő meg egyre cudarabb. Szerencsére az ősz tartogat még jó dolgokat a színes falevelek hullása után is. Az egyik ilyen csoda, az édesburgonya. Szezonja novemberben kezdődik, ilyenkor lépten nyomon jó (jobb) áron belefutottunk. Mi sem tökéletesebb egy borongós novemberi napon, mint egy lélekmelengető, ízgazdag csicseriborsó curry egy kis extrával? Miért jó az édesburgonya? Az utóbbi években az édesburgonya népszerűségi indexe…
Egy igazi klasszikus, mindenki ismeri és legalább egyszer evett már. Valószínűleg sok ifjú első szárny próbálkozása a konyhában, köztük az enyém is ha jól emlékszem. Még anno amikor erasmus diákként készítettem, amikor kikerültem Európa túl oldalára, Portóba. Bár nagy tudománynak nem volt nevezhető. Egy mukkot nem beszéltem portugálul, angolul meg az arra lakok, a termékeken se igen volt angol leírás, így hát a bolt polcain ismerősen csengő bolognai…