Magyaros receptek

Csak éppen húsmentesen

A magyar konyha klasszikus remekei újragndolva, állati eredetű alapanyagok nélkül egészségesen, amennyire lehet.

Egyszerű receptek

a dolgos hétköznapokra

Egyszerű, tápláló és egészséges vegán receptek a rohanó hétköznapokba. Jellemzői: ízletes, kevés alapanyagból áll, keveset kell vele foglalkozni és jól bírja a melegítést.

Főételek

Minden, ami tápláló és vegán

Egyszerűbb és bonyolultabb receptek, amelyek minden ebédlő asztalon megállják a helyüket.

Levesek

Tartalmasak és könnyedek egyaránt

Lélekmelengető gazdag levesektől kezdve, a krémleveseken át a hideg gyümölcslevesig mindent találhatsz.

  • All
  • Vegán receptek
    •   Back
    • Vegán reggeli
    • Vegán vacsora ötletek
    • Egyszerű vegán receptek
    • Magyaros vegán ételek
    • Vegán főételek
    • Vegán levesek
    • Vegán desszertek, édességek
    • Saláták és szószok
    • italok
Brokkolis kókuszos tofu mogyorószósszal

Ha szereted az ázsiai ihletésű ételeket, akkor ez a brokkolis-kókuszos tofu mogyorószósszal garantáltan el fogja nyerni a tetszésedet Ez a recept tökéletes egy gyors, de mégis különleges vacsorához, hiszen tele van izgalmas fűszerekkel és krémes textúrákkal. A tofu ropogósra pirul, a brokkoli friss és roppanós marad, míg a földimogyorós szósz erőteljes, gazdag ízt ad az egész ételnek. Bár sok minden kell a recepthez, azonban ettől független végtelen egyszerű.…

Kápia paprikás édeskés savanyú

A legtöbb új dolgot nálam a hűtő takarítós akciók szülik. Néha jól sikerül, néha kevésbé, néha pedig kifejezetten sikeres lesz. Az utóbbinak nagyon tudok örülni, így gyorsan emlékezetből leírom, és még egyszer kipróbálom kis csinosítgatással, hogy meggyőződjek róla, hogy nem a véletlen műve volt.  Így születet ez az egyszerű, de nagyszerű szósz is. Nagyon nem volt kedvem a cudar hidegbe boltba menni, plussz ötletem se nagyon volt, hogy…

Vegán sült céklakrémleves

A cékla szerintem az egyik legalulértékeltebb zöldség, ami idehaza kapható. Szó szerint egy üde színfolt az ínséges téli hónapokban. Különleges íze, mély vörös-rózsaszín színe egyszerűen lenyűgöző. Emellett rendkívül sokoldalú is. Készíthetünk belöle egyszerű köretet, céklakrémlevest, rizottót, tésztaszószt, egzotikus curryt, salátát, de akár fermentálhatjuk is, de akár simán nyersen is elropogtathatjuk. Egy szóval csak a képzelet szab határt a cékla felhasználásának, amivel könnyedén elörukkolhatsz valami fine diningra hajazó fogással. Emellett…

Céklás tészta szósz

A cékla egyértelműen és szó szerint a hideg hónapok üde foltja, legalábbis szerintem. Igyekszem mindenféle formában kipróbálni. Készült már belőle krémes rizottó és leves, izgalmas curry, tettem el fermentálva is, úgyhogy valami új dolgon törtem a fejem. Így jött az ötlet, hogy miért ne csináljak céklás tészta szószt? Ha a rizottóba jó, akkor biztos céklás tészta is jó lesz. Nem is tévedtem vele. Szerencsére még ezen kívül is…

Sri Lanka ihlette céklás curry

Ha meghalljuk a curry szót, rögtön egy gazdagon fűszerezett, aromás fogás jut eszünkbe, amelyet az indiai konyha tett világhírűvé. Az egzotikus alapanyagok, a különleges fűszerek és a színes fogások azonnal egy másik világba repítenek. De vajon mi köze lehet ennek a fűszeres, ízekben gazdag ételnek egy olyan hétköznapinak számító zöldséghez, mint a cékla? Nos, alig kell 30 kilométerre hajózni hozzá indiai partjaitól, mivel a céklás curry az Indiai-óceánon…

Vega Stroganoff

A stroganoff – vagy stroganov -, az egyik legismertebb és legkedveltebb orosz étel. Nevét 18 század egyik legmeghatározóbb orosz nemesi családja után kapta. A stroganoffról az első feljegyzés 1871-ből származik, szóval ősi receptnek aligha nevezhető. De még csak orosznak se teljesen, mivel inkább egy kontinentális fúziós recept, amiben a francia konyha erősen dominál. De ettől igazán tökéletes. A receptnek rengeteg változata van, amiben ami közös bennük, az a…

Ázsiai jellegű shiitake gomba leves pak choival és mei tésztával

A shiitake gomba az egyik nagy kedvencem, csak sajnos igen ritkán lehet hozzájutni, főleg szép és friss állapotában. Ha viszont a bolygók együttállásának köszönhetően pont sikerül beszerezni szép mennyiségben shiitake gombát, akkor jön a nagy morfondirozás, hogy mi legyen vele. Olyan nagy mennyiségben, hogy önállóan megállja a helyét nem igen veszek, mivel sajnos az ára nem mondható alacsonynak. A cudar késő őszi idő pont kedvezett az inspirálodásnak: egy…

Vegfölös tofu paprikás tojásmentes nokedlivel

Őszintén szólva, így vegánként is gyakran eszembe jutnak, olyan gyerekkori nagy kedvencek, amelyek időközben kiestek a kosárból. Egyik ilyen, és talán abszolút kedvenc a paprikás csirke volt, ami nálunk mindig egyet jelentett a tejfőlős változatával. Legnagyobb szerencsémre, pont ez jutott eszembe legutóbb, amikor valami gyors és egyszerű ebéd ötleten morfondiroztam. A “tejfölös” tofu paprikás csak egyetlen lépésben tér el a sima tofupaprikástól: a végén teszek bele egy vegfölös…

Brokkolis rizottó tofu chipsszel

A rizottó egy igazi jollyjoker, mivel az alapreceptet a végtelenségig lehet varriálni, és – szinte – elronthatatlan, ha a alapokat jól csináljuk. Tapasztalatból mondom, hogy csináljuk úgy a rizottót, ahogy a “nagykönyvben meg van írva”, máskülönben csak egy silány rizses valamit kapunk. Szóval, a brokkolis rizottó úgy jött, hogy igencsak szép brokkoliba futottam bele a boltba és azon morfondiroztam, mi legyen belőle. Tésztás ételek már voltak, szóval a…

Egyszerű mustáros tofu serpenyőben

Egy kevésbé jól beosztott időmenedzsment szülte eme remek és végtelen egyszerű receptet. Szóval a lényege, hogy szó szerint abból kellett főzni, ami volt és ráadásul gyorsan. Úgyhogy gyors szemle otthon és a szomorú következtetés, hogy szinte semmi nincs. Hagyma, tofu árválkodott csak otthon, amit így elsőre észrevettem. Persze az se rossz, ha jól fűszerezzük a tofut aztán csak serpenyőben megsütjük, de valahogy többet szerettem volna ennél. Úgyhogy kicsit…

Előző oldalKövetkező oldal