Magyaros receptek
Csak éppen húsmentesen
A magyar konyha klasszikus remekei újragndolva, állati eredetű alapanyagok nélkül egészségesen, amennyire lehet.
Egyszerű receptek
a dolgos hétköznapokra
Egyszerű, tápláló és egészséges vegán receptek a rohanó hétköznapokba. Jellemzői: ízletes, kevés alapanyagból áll, keveset kell vele foglalkozni és jól bírja a melegítést.
Főételek
Minden, ami tápláló és vegán
Egyszerűbb és bonyolultabb receptek, amelyek minden ebédlő asztalon megállják a helyüket.
Levesek
Tartalmasak és könnyedek egyaránt
Lélekmelengető gazdag levesektől kezdve, a krémleveseken át a hideg gyümölcslevesig mindent találhatsz.
- All
- Vegán receptek
- Back
- Vegán reggeli
- Vegán vacsora ötletek
- Egyszerű vegán receptek
- Magyaros vegán ételek
- Vegán főételek
- Vegán levesek
- Vegán desszertek, édességek
- Saláták és szószok
- italok
A sütőben sült brokkolis tészta egy remek fogás, ami egyszerűen elkészíthető, nem igényel nehezen beszerezhető alapanyagot, mégis különleges ízvilággal rendelkezik, illetve gazdag értékes tápanyagokban. A hozzávalókat is szabadon variálhatjuk. Az alapja természetesen a brokkoli, és valamely apróbb durum tészta, például szarvacska vagy penne. A brokkolis tésztát a besamel mártással lesz tökéletes. Ezekkel már meg is van a tökéletes alap, a többivel csak színesítsük a recepten. A vegán besameles…
A besamel mártás, vagy más néven fehér mártás egy alapvető elem a gasztronómiában, ami nagy valószínűséggel Franciaországból ered a 16. századból. Az eredeti besamel recept három fő összetevőből áll: lisztből, tejből és vajból – vagy margarinból -, amit sóval és borssal fűszereznek. Egyszerűségének és sokoldalúságának köszönhetően a mártás gyorsan elterjedt a kontinensen és minden nemzet, régió egy kicsit változtatott rajta. Így miért ne változtatnánk rajta mi is, hogy…
Az paradicsomos rizottó egy igazi joker a konyhába. Egyszerre különleges, ízletes, gyors és végtelenül egyszerű elkészíteni, illetve az alapanyagok könnyen, egész évben beszerezhetőek. Kell ennél több? Igen! A paradicsomos rizottó vegán alapból, illetve az lehet, könnyedén. A rizottó készítésnek nincsenek szigorú szabályai, már ami a hozzávalókat illeti. Az alapja valamely speciális rizottó rizs – amiről részletesen a linkre kattintva olvashatsz -, alaplé – ami természetesen lehet zöldség -,…
A töltött gomba egy igazán univerzális recept, mivel igazándiból bármivel meg lehet tölteni és elkészítése nemigen igényel túl nagy szakértelmet, sem időt. Így hát, miért ne lehetne vegán töltött gombát csinálni? Plusz pozitívum a húsmentes változat mellett, hogy még gyorsabban elkészül. Szóval a minap elképesztően hatalmas csiperkegombával találkoztam a boltban, amire szinte rá volt írva, hogy vegán töltött gomba. Zsákmány elejtve, már csak tölteléket kell kigondolni hozzá. Én…
A tofu pörkölt egy végtelenül egyszerűen elkészíthető, mégis finom fogás, amit nemcsak vegetáriánusok és vegánok figyelmébe ajánlom, hanem azoknak is, akik nyitottak az új dolgok irányába. A tofu pörkölt alapján a füstölt tofu adja, ami kicsit sem natúr ízű, ahogy azt sokan gondolják, hanem sokkal inkább egy plusz, különleges füstös ízt ad a pörköltnek. Ráadásul a tofupörkölt jóval gyorsabban elkészül mint a hagyományos, így ideális választás a rohanó…
A székelykáposzta nem tartozott gyerekkorom kedvenc ételei közé. Ráadásul elég gyakran is volt otthon, így aztán kirepülve és növényi táplálkozás átállva se lett célom, hogy mielőbb készítsek egy jó vegán székelykáposztát. Igazából jó sokáig mellőztem a hazai konyhát, mivel úgy élt az emlékezetemben, hogy hús hússal, jó sok olajjal és rántva. Aztán az utóbbi években adtam neki egy esélyt és számos magyaros vegán étellel megpróbálkoztam. Az eredmény meglepően…
Ezt a kukoricás zöldborsó salátát mindig az új évhez fogom kötni. Egyike azoknak a hideg salátáknak, amelyek végig kísérték gyerekkorom szilvesztereit. Valahogy mindig jobban kedveltem a kukorica borsó salátát a francia salátánnál. Valószínűleg azért, mert egyszerűbb ízvilággal bír, ám mégis rendkivül ízletes. Szóval így szilveszter közeledtével elkértem édesanyámtól a jó bevált receptet és az a kellemes meglepetés ért, hogy játszi könnyedséggel veganizálható az alapból egyszerű recept. A recept…
A coleslaw saláta az egyik nagy kedvencem, ami a nyári kerti partik egyik elengedhetetlen kelléke. Viszont ez nem azt jelenti, hogy csak nyáron lehet csinálni. A két legfőbb hozzávaló – a káposzta és a sárgarépa – szezonja pont a téli időszakra esik, így ilyenkor lehet csak igazán friss és ropogós amerikai káposztasalátát csinálni. Mi a különbség az eredeti coleslaw és a vegán amerikai káposztasaláta között? Szinte semmi! A…
A vegán brokkoli krémleves egyszerre egészséges, ízletes és könnyen elkészíthető, annélkül, hogy a receptet kellene bújni. A krémleves fő összetevője a brokkoli, ami az egyik legértékesebb zöldségünk, ami a vitamin és ásványi anyag tartalmát illeti. Többek között gazdag C,- K,- A,- E,- és különböző B-vitaminokban. Emellett kalciumban, magnéziumban, káliumban és vasban sem szűkölködik a vadkáposzta féle, így a vegán brokkoli krémleves sem. A többi értékes zöldségről pedig még…
A hagyományos bolognai szósz az egyik legnépszerűbb étel, amit a világ minden pontján ismernek valószínűleg. A jó hír az, hogy akkor sem kell mellőzni, ha a növényi alapon étkezünk. A vöröslencse bolognai szinte tökéletes alternatívát kínál az eredeti receptre. A lencse bolognai állagban és ízben megközelíti az a hagyományos szószt. Ami pedig az egészségünket illeti, messze lekörözi a lencse bolognai vegán változata a húsból készült receptet. Hogyan lesz…