Magyaros receptek
Csak éppen húsmentesen
A magyar konyha klasszikus remekei újragndolva, állati eredetű alapanyagok nélkül egészségesen, amennyire lehet.
Egyszerű receptek
a dolgos hétköznapokra
Egyszerű, tápláló és egészséges vegán receptek a rohanó hétköznapokba. Jellemzői: ízletes, kevés alapanyagból áll, keveset kell vele foglalkozni és jól bírja a melegítést.
Főételek
Minden, ami tápláló és vegán
Egyszerűbb és bonyolultabb receptek, amelyek minden ebédlő asztalon megállják a helyüket.
Levesek
Tartalmasak és könnyedek egyaránt
Lélekmelengető gazdag levesektől kezdve, a krémleveseken át a hideg gyümölcslevesig mindent találhatsz.
- All
- Vegán receptek
- Back
- Vegán reggeli
- Vegán vacsora ötletek
- Egyszerű vegán receptek
- Magyaros vegán ételek
- Vegán főételek
- Vegán levesek
- Vegán desszertek, édességek
- Saláták és szószok
- italok

Ezt a kukoricás zöldborsó salátát mindig az új évhez fogom kötni. Egyike azoknak a hideg salátáknak, amelyek végig kísérték gyerekkorom szilvesztereit. Valahogy mindig jobban kedveltem a kukorica borsó salátát a francia salátánnál. Valószínűleg azért, mert egyszerűbb ízvilággal bír, ám mégis rendkivül ízletes. Szóval így szilveszter közeledtével elkértem édesanyámtól a jó bevált receptet és az a kellemes meglepetés ért, hogy játszi könnyedséggel veganizálható az alapból egyszerű recept. A recept…

A coleslaw saláta az egyik nagy kedvencem, ami a nyári kerti partik egyik elengedhetetlen kelléke. Viszont ez nem azt jelenti, hogy csak nyáron lehet csinálni. A két legfőbb hozzávaló – a káposzta és a sárgarépa – szezonja pont a téli időszakra esik, így ilyenkor lehet csak igazán friss és ropogós amerikai káposztasalátát csinálni. Mi a különbség az eredeti coleslaw és a vegán amerikai káposztasaláta között? Szinte semmi! A…

A vegán brokkoli krémleves egyszerre egészséges, ízletes és könnyen elkészíthető, annélkül, hogy a receptet kellene bújni. A krémleves fő összetevője a brokkoli, ami az egyik legértékesebb zöldségünk, ami a vitamin és ásványi anyag tartalmát illeti. Többek között gazdag C,- K,- A,- E,- és különböző B-vitaminokban. Emellett kalciumban, magnéziumban, káliumban és vasban sem szűkölködik a vadkáposzta féle, így a vegán brokkoli krémleves sem. A többi értékes zöldségről pedig még…

A hagyományos bolognai szósz az egyik legnépszerűbb étel, amit a világ minden pontján ismernek valószínűleg. A jó hír az, hogy akkor sem kell mellőzni, ha a növényi alapon étkezünk. A vöröslencse bolognai szinte tökéletes alternatívát kínál az eredeti receptre. A lencse bolognai állagban és ízben megközelíti az a hagyományos szószt. Ami pedig az egészségünket illeti, messze lekörözi a lencse bolognai vegán változata a húsból készült receptet. Hogyan lesz…

Az ünnepi időszak a család és barátok körül forog, ahol az evés ivás bizony központi szerepet játszik. Ha ez az első ünneped vegánként, vagy szemezgetsz az életmóddal és szeretnél egy vegán karácsonyi menüt összeállítani, akkor jó helyen vagy! Egyszerű és kevésbé egyszerű vegán karácsonyi recepteket állítottam össze, ami a “mindenevőknek” is kulináris élményt nyújt. Nem csak az újoncként, hanem a gyakorlott növényevők is inspirálodhatunk az ünnepekre, hiszen teljesen…

Végeláthatatlan variációja van az olasz konyha egyik remekének, a rizottónak, de mind közül számomra a vegán gombás rizottó viszi a prímet. A gombás rizottó krémes, könnyed és végtelenül egyszerű elkészíteni, mégis hihetetlenül lenyűgöző, amivel bárkit elkápráztatsz. Az én érdeklődésemet is először a gombás rizottó keltette fel az olasz konyha rizses specialitása iránt. Mint minden más rizottónak, úgy a gombás rizottónak is az alapja a speciális, magasabb keményítő tartalmú,…

Amióta először találkoztam – körülbelül 7 éve – a korhelyleves névvel, azóta egy igen erős belső késztetést éreztem rá, hogy kiprobáljam. Azonban rá kellett jönnöm, hogy sajnos, a savanyú káposzta leves nem tartozik a legnépszerűbb ételek közé, így nem került rá sor. A környezetembe se nagyon volt oda senki a savanyú káposztáért, nem ám a korhelylevesért. Úgyhogy annyiba is maradt. De csak egy darabig. Míg nem végül sor…

A sütőtök egy csodálatos alapanyag, amit az tesz igazán nagyszerűvé, hogy bárhogy fel lehet használni. A sütőtököt a linkre kattintva ismerheted meg közelebbről. A sütőtökös pite egy remek és különleges nassolnivaló a hűvös hónapokra, amivel bármikor nagy sikert arathatsz. Ízben és aromában gazdag, krémes sütemény, ami kiváló alternatívája az almás pitének, illetve tökéletes választás az ünnepekben. A sütőtökös pite tésztája semmiben sem tér el a többi pite receptől,…

A Minestrone leves egy hagyományos olasz paradicsomos leves, aminek a receptje – akárcsak idehaza a gulyás – nagy eltérhet egymástól a különböző régiókban, vagy családok között. Egy biztos, a minestrone egy gazdag, zöldség alapú paradicsomos leves, ami gyakorta tartalmaz tésztát, babot vagy rizst. A felsorolt alapanyagok alapján jól látható, hogy a minestrone vegán alapból, vagyis vegetáriánus, mivel általában parmezánnal tálalják. De persze ez elhagyható. Az olasz minestrone leves…

A lencsefőzelék egy olyan hagyományos étel, amely szinte minden konyhában megtalálható világszerte, köztük a magyarban is. Bár az utóbbi évtizedekben méltatlanul háttérbe szorult a lencse, mint alapanyag, viszont a növényi alapú és egészséges táplálkozással reneszánszát élik a lencsés ételek. A vegán lencsefőzelék az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb étel. Miért jó a vegán lencsefőzelék? Egyrészről, a lencse az egyik – a szójabab után – legjobb növényi fehérje forrás. 100…