Magyaros receptek

Csak éppen húsmentesen

A magyar konyha klasszikus remekei újragndolva, állati eredetű alapanyagok nélkül egészségesen, amennyire lehet.

Egyszerű receptek

a dolgos hétköznapokra

Egyszerű, tápláló és egészséges vegán receptek a rohanó hétköznapokba. Jellemzői: ízletes, kevés alapanyagból áll, keveset kell vele foglalkozni és jól bírja a melegítést.

Főételek

Minden, ami tápláló és vegán

Egyszerűbb és bonyolultabb receptek, amelyek minden ebédlő asztalon megállják a helyüket.

Levesek

Tartalmasak és könnyedek egyaránt

Lélekmelengető gazdag levesektől kezdve, a krémleveseken át a hideg gyümölcslevesig mindent találhatsz.

  • All
  • Vegán receptek
    •   Back
    • Vegán reggeli
    • Vegán vacsora ötletek
    • Egyszerű vegán receptek
    • Magyaros vegán ételek
    • Vegán főételek
    • Vegán levesek
    • Vegán desszertek, édességek
    • Saláták és szószok
    • italok
Vegán szójapörkölt recept

A pörkölt a magyar konyha egyik legalapvetőbb étele. Alapja sok más magyaros fogáshoz hasonlóan a vöröshagyma, a pirospaprika és valamilyen húsféle. Szerencsére hihetetlen egyszerűen lehet csinálni vegán pörköltet is, csak az utóbbi alapanyagot kell kicserélni. Állaga, füszerezhetősége és tápértéke miatt a szója pörköltre esett a választásom ezúttal. A szójapörkölt ugyanolyan fehérje gazdag fogás, mint a hagyományosnak számító húsból készült változata. Hogy lehet valami pörkölt hús nélkül, kérdezik sokan.…

Vegán pásztorpite vöröslencséből

A pásztorpite, vagy eredeti nevén Shepherd’s pie egy igazi klasszikus brit recept, aminek a hagyománya több évszázadra visszanyúlik. Egy lélekmelengető és tápláló étel, ami az itthon méltán népszerű rakott ételekhez hasonlítható. A pásztorpite alapját egy fehérjében gazdag, zöldséges ragu adja, amire egy krémes burgonyapüré kerül. Mindez végül a sütőben áll össze egy igazán tartalmas fogássá, a vegán pásztorpitévé. Már ha eltérünk a klasszikus pásztorpite recepttől, ami sajnos marhahúsból,…

Vegán Sütőtök krémleves ünnepi ízvilággal

Kevés jobb dolog kerülhet az asztalra egy hüvös és borongós őszi napon, mint egy vegán sütőtökkrémleves. A krémes sütőtökleves egyszerre szívmelengető és pikáns, összességében egy igazi kulináris élvezetet nyújt. Emellett a vegán sütőtökkrémleves elkészítése hihetetlen egyszerű és gyors is, már ha a tök sütési idejét nem számítjuk bele. A sütőtököt akár napokkal korábban is megsüthetjük, amikor ráérünk. Maga a vegán sütőtök krémleves elkészítése körülbelül fél órát vesz igénybe.…

Vegán lencse dahl zöld lencséből

Indiában a lencse dahlnak nagy hagyománya van. A különböző lencsefajták, a barnától kezdve a vörösön át a feketéig az indiai konyhában előkelő helyet foglalnak el és az ízvilágot erőteljes, pikáns fűszerek határozzák meg. A kettő ötvözetéből igazán ízgazdag és tápláló egy tál ételt lehet varázsolni lencse dahl vagy curry formájában. A zöld lencse dahl egyszerre kiadós és egészséges, illetve ami a legfontosabb, természetes módon vegán és fehérjedús. A…

Vegán palacsinta recept

Amilyen egyszerűnek tűnik a palacsinta készítés, annyira sok a buktató is benne. Nincs ez másképp a vegán palacsintával sem. Mi kell hozzá? Egy kiváló tej és tojásmentes palacsintatészta recept, egy – vagy kettő, hogy felgyorsítsuk a sütögetést – jó minőségű palacsintasütő serpenyő, illetve egy kis türelem és odafigyelés. Sajnos a vegán palacsinta kicsit talán nehezebb, mint a hagyományos, ugyanis a tojás összetartó ereje és textúra javító hatása hiányozhat.…

Vegán zöldborsófőzelék majdnem egyenesen gyermek koromból

A zöldborsó főzelék régi nagy kedvencem gyerekkoromból. Köszönhetően annak, hogy hihetetlen egyszerű és gyors az elkészítése – főleg ha fagyasztotból csináljuk – igen gyakran került az asztalra is. Szerencsére a vegán zöldborsó főzelék se bonyolultabb semmivel, a különbség csak annyi, hogy ez tej nélkül készül. Jobban mondva a “rendes” tejet növényi telre kell cserélni és már kész is a vegán zöldborsófőzelék. Zöldborsófőzelék mirelit borsóból? Minden gond nélkül! Ha…

Vegán kakaós csiga

Ki ne szeretné az omlós és töltelékben gazdag kakaós csigát? Szerencsére vegánként se kell lemondani róla, hiszen egy-két csere-berével és a tojás kihagyásával legalább ugyanolyan finom vegán kakaós csigát varázsolhatunk otthon! A kakaós krémmel töltött, jellemzően kelt tésztás kakaós csiga méltán az egyik, ha nem legnépszerűbb pékáru Magyarországon. Szinte kizártnak tartom, hogy hazánkban lenne olyan pékség, ahol nem találjuk meg valamelyik változatát. Népszerűségének köszönhetően egyre több mindenkire gondolnak:…

Vegán töltött káposzta

Ha karácsony, akkor vegán töltött káposzta! Persze ez nem azt jelenti, hogy máskor ne lehetne enni, viszont ilyenkor olyan erős belső késztetést érzek, aminek nem lehet ellenállni. Szerencsére, bár bonyolultnak és macerásnak tűnhet a töltött káposzta elkészítése, valójában nem is – olyan – vészes. A vegán töltött káposzta se nehezebb a hagyományosnál, sőt! A vegán töltött káposzta annyiban tér el az eredetitől, hogy – értelemszerűen – a húst,…

Vegán sütőtökös rizottó

Itt van az ősz, itt van újra és vele együtt érkezik menetrend szerint a sütőtök szezon is. A téli tökként emlegetett fajták nagy előnye, hogy végtelen módon felhasználhatjuk őket: szirupként, magában, köretnek, krémlevesnek és még sorolhatnánk, egészen a sütőtökös rizottóig. A tökös rizottó egy tökéletes szívmelengető és tápláló fogás a borús őszi napokban. Szerencsére sütőtökös rizottó receptjét pillanatok alatt vegánná lehet varázsolni, de majd erről később. A sütőtökös…

Vegán francia hagymaleves

Véleményem szerint a franciák méltán megérdemlik a helyüket a legjobb konyhák között. A francia hagymaleves is egy remek érv mellette. Bár nem mondhatni, hogy a francia konyha kifejezetten vegán barát lenne és sajnos az eredeti francia hagymaleves sem az, viszont némi módosítással egy igazán ízletes és szívmelengető vegán hagymalevest varázsolhatunk a hagyományos receptből. Mitől francia a francia hagymaleves? A recept nem tartalmaz túl sok hozzávalót, mégis valamiért egyértelműen…