kukoricás borsó saláta vegán
Saláták és szószok,  Egyszerű vegán receptek,  Vegán receptek

Vegán kukoricás zöldborsó saláta

Ezt a kukoricás zöldborsó salátát mindig az új évhez fogom kötni. Egyike azoknak a hideg salátáknak, amelyek végig kísérték gyerekkorom szilvesztereit. Valahogy mindig jobban kedveltem a kukorica borsó salátát a francia salátánnál. Valószínűleg azért, mert egyszerűbb ízvilággal bír, ám mégis rendkivül ízletes. Szóval így szilveszter közeledtével elkértem édesanyámtól a jó bevált receptet és az a kellemes meglepetés ért, hogy játszi könnyedséggel veganizálható az alapból egyszerű recept. A recept – akárcsak a coleslaw – bármikor jól jöhet, legyen az a korábban említett szilveszter, karácsony vagy egy nyári kerti parti.

A kukoricás zöldborsó saláta, ahogy neve is sejteti két igen egyszerű alapanyagból áll: a kukoricából és a zöldborsóból. A gyorsfagyasztásnak köszönhetően mindkét alapanyag egész évben elérhető kiváló minőségben. Meglepőnek tűnhet, de a gyorsfagyasztott zöldségek egy év alatt alig 6 százalékot veszítenek minőségükből. Emellett snidlingre és petrezselyemre van még szükség, ami akár áttelelhet a konyhakertekben is – bár nálam valahogy csak a bazsalikom marad életbe ilyenkor -, de szárítottan biztosan elérhető lesz.

A salátákkal kapcsolatban legtöbbször az egészségre asszociálunk. Nos hát, be kell valljam, ez a saláta nem tartozik a legegészségesebbek közé, mivel jócskán tartalmaz majonézt, meg egy kis vegfölt vagy tejszínt, ami kicsit megtolja a tápértéket a “felesleges” zsírok irányába, de azért nem ördögtől való a dolog. A zöldborsó és a kukorica cserébe viszont egészségesen táplál.

vegán zöldborsó saláta majonézes

Vegán kukoricás borsó saláta recept

Szerencsére a zöldborsó salátához nem kell sok minden, és az összeállítása se bonyolult. Egy dologra kell figyelni, legalább fél nappal, ha nem egy egész nappal előbb célszerű megcsinálni, hogy összeérjenek az ízek és kihűljön.

Hozzávalók

 • 450 gramm zöldborsó (fagyasztott)
 • 450 gramm kukorica (fagyasztott)
 • 100 gramm tojás nélküli – vegán – majonéz (tudom, egy kicsit sok)
 • 100 gramm vegföl vagy 150 gramm növényi tejszín
 • snidling (friss vagy szárított)
 • petrezselyem (friss vagy szárított)
 • egy leheletnyi fehérborecet (lehet kicsit több is, olyan egy teáskanál, de én félek mindenféle ecettől, úgyhogy nagyon csínján bánok vele)
 • egy nagyon kevés frissen csavart citromlé (opcionális)

Zöldborsó saláta elkészítése

 1. Fagyassszuk ki a zöldségeket. A legegészségesebb módja, ha párolóedényben gőz fölött csináljuk. Így szinte maradéktalanul megőrzi tápanyagtartalmát, illetve állagát a kukorica és a borsó, aminek köszönhetően tökéletes lesz a saláta.
 2. Keverjük hozzá a tojásmentes majonézt, a vegfölt és jó sok snidlinget és petrezselymet, illetve ízlés szerint sót. Majd mehet hozzá zöldborsó salátához a fehérborecet és a citromlé is. Keverjük össze jó alaposan. Ne lepődjünk meg, még nem lesz, olyan húúú de nagyon jó.
 3. Tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára, de az a legjobb, ha legalább egy napra.

Meg is vagyunk a kukoricás zöldborsó salátával, már csak hűtőben kell pihentetni legalább 2-3 órára, de az a legjobb, ha legalább egy napra.

vegán majonézes borsó saláta szilveszerre

Ne maradj le az újdonságokról!

Az oldal hobbi céljából készült, a hírlevelek nem tartalmaznak semmilyen hirdetést, nem szolgálnak sem marketing, sem értékesítési célt. Kizárolag az oldal tartalmát.

Sikeres a müvelet! Valami nem okés, frissitsd az oldalt kérlek!

Szólj hozzá!