Magyaros receptek

Csak éppen húsmentesen

A magyar konyha klasszikus remekei újragndolva, állati eredetű alapanyagok nélkül egészségesen, amennyire lehet.

Egyszerű receptek

a dolgos hétköznapokra

Egyszerű, tápláló és egészséges vegán receptek a rohanó hétköznapokba. Jellemzői: ízletes, kevés alapanyagból áll, keveset kell vele foglalkozni és jól bírja a melegítést.

Főételek

Minden, ami tápláló és vegán

Egyszerűbb és bonyolultabb receptek, amelyek minden ebédlő asztalon megállják a helyüket.

Levesek

Tartalmasak és könnyedek egyaránt

Lélekmelengető gazdag levesektől kezdve, a krémleveseken át a hideg gyümölcslevesig mindent találhatsz.

  • All
  • Vegán receptek
    •   Back
    • Vegán reggeli
    • Vegán vacsora ötletek
    • Egyszerű vegán receptek
    • Magyaros vegán ételek
    • Vegán főételek
    • Vegán levesek
    • Vegán desszertek, édességek
    • Saláták és szószok
    • italok
Vegán burgonyás medvehagyma pogácsa

Mi lehet jobb, egy pihe-puha burgonyás pogácsánál? Egy pihe-puha burgonyás pogácsa medvehagymával! A medvehagyma nem csupán egy tavaszi kincs az erdőkben, hanem egy igazi gasztronómiai csemegének is számít. A medvehagyma jellegzetes illata és lágy, fokhagymás, hagymás íze számtalan receptet fel tud dobni. Az egyik legnépszerűbb fúzió a medvehagymás burgonya pogácsa. A legjobb az egészben, hogy semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos. Legalábbis ami a konyhai manővert illeti, de…

Medvehagyma krémleves

A medvehagyma krémleves egy igazán különleges, és ízgazdag étel, ami tökéletes nyitánya a tavasznak. A medvehagyma az első melengető tavaszi napsugarakkal együtt már kora márciusban megjelenik az erdőkben. Hazánkban a Mecsekben, a Bakonyban biztosan, de sok más hűvös, ártéri erdőben – például a Szigetköz környékén –  medvehagyma mezőkre lelhetünk. A vadfokhagyma levelei szélesek, szív alakúak és élénk zöld színben tündökölnek. A legfontosabb tulajdonsága, és egyben ismertető jegye, hogy…

Vegán muszaka, avagy a görög rakott padlizsán hús nélkül

Ha Görögországba, vagy Ciprusra utazunk, akkor legalább annyiszor láthatjuk a muszaka – vagyis moussaka – feliratot az éttermek oldalán, mint idehaza a gulyást, vagy a lángost a Balaton parton. Sőt, alapból nagyon sok helyen elterjedt a vega muszaka, ami ugyan húsmentes, viszont tejet sajnos tartalmaz. Azonban a vegán muszaka se nagy ördöngösség, de erről majd később. Először is, mi is az a muszaka? Egy elképesztő görög találmány, ami…

Vegán almás pite

Az almáspite egy igazi klasszikus, ami szinte minden nemzet konyhájában szerepel és a világ minden pontján fogyasztanak ilyen, vagy olyan változatban. Ami persze nem csoda, hiszen az édes és fűszeres almás töltelék és a omlós tészta fúziója egyszerűen tökéletes. A másik nagy pozitívuma az almás pitének, hogy az alma egész évben elérhető és a recept se bonyolult, ami a vegán almás pitéről is épp úgy elmondható. Mi a…

Vegán rakott karfiol besamel mártással

Ha egyszere tartalmas és mutatós fogást keresünk, akkor a vegán rakott karfiol tökéletes választás. Hiszen a húsmentes rakott karfiolban is minden benne van, ami egy teljesértékű étkezéshez kell, ráadásul diétás is. A recept alapját a szuper egészséges karfiol, a fehérjében gazdag tofu, és az alacsony glikémiás indexszel rendelkező bulgur adja. Végül vegán rakott karfiolt a besamel mártás koronázza meg. Továbbá a paradicsomról se feledkezzünk meg, ami remekül passzol…

Vegán pak choi tofuval

Időnként fel fel bukkan az áruházakban a pak choi, vagyis a bordáskel, ami mindig felkelti az érdeklődésemet. Nem történt ez másképp most sem. A bordáskel típikusan az ázsiai konyha alapanyaga, így hát ennek szellemében ilyen ízvilággal is képzeltem el. Így alapból a pak choi mellé tofu és szója szósz került, a többi hozzávalót pedig a hűtő kisöprés döntötte el. Így a vegán pak choi receptbe édes pirospaprika, több…

Vegán brokkolis tészta besamel mártással

A sütőben sült brokkolis tészta egy remek fogás, ami egyszerűen elkészíthető, nem igényel nehezen beszerezhető alapanyagot, mégis különleges ízvilággal rendelkezik, illetve gazdag értékes tápanyagokban. A hozzávalókat is szabadon variálhatjuk. Az alapja természetesen a brokkoli, és valamely apróbb durum tészta, például szarvacska vagy penne. A brokkolis tésztát a besamel mártással lesz tökéletes. Ezekkel már meg is van a tökéletes alap, a többivel csak színesítsük a recepten. A vegán besameles…

Vegán besamel mártás

A besamel mártás, vagy más néven fehér mártás egy alapvető elem a gasztronómiában, ami nagy valószínűséggel Franciaországból ered a 16. századból. Az eredeti besamel recept három fő összetevőből áll: lisztből, tejből és vajból – vagy margarinból -, amit sóval és borssal fűszereznek. Egyszerűségének és sokoldalúságának köszönhetően a mártás gyorsan elterjedt a kontinensen és minden nemzet, régió egy kicsit változtatott rajta. Így miért ne változtatnánk rajta mi is, hogy…

Paradicsomos rizottó

Az paradicsomos rizottó egy igazi joker a konyhába. Egyszerre különleges, ízletes, gyors és végtelenül egyszerű elkészíteni, illetve az alapanyagok könnyen, egész évben beszerezhetőek. Kell ennél több? Igen! A paradicsomos rizottó vegán alapból, illetve az lehet, könnyedén. A rizottó készítésnek nincsenek szigorú szabályai, már ami a hozzávalókat illeti. Az alapja valamely speciális rizottó rizs – amiről részletesen a linkre kattintva olvashatsz -, alaplé – ami természetesen lehet zöldség -,…

Vegán töltött gomba

A töltött gomba egy igazán univerzális recept, mivel igazándiból bármivel meg lehet tölteni és elkészítése nemigen igényel túl nagy szakértelmet, sem időt. Így hát, miért ne lehetne vegán töltött gombát csinálni? Plusz pozitívum a húsmentes változat mellett, hogy még gyorsabban elkészül. Szóval a minap elképesztően hatalmas csiperkegombával találkoztam a boltban, amire szinte rá volt írva, hogy vegán töltött gomba. Zsákmány elejtve, már csak tölteléket kell kigondolni hozzá.  Én…