Vegán levesek
- Back
- Vegán reggeli
- Vegán vacsora ötletek
- Egyszerű vegán receptek
- Magyaros vegán ételek
- Vegán főételek
- Vegán levesek
- Vegán desszertek, édességek
- Saláták és szószok
- italok
A frankfurti leves méltán az egyik legkedveltebb téli leves. Egyszerre tartalmas, tápláló, lélekmelengető és egészséges is tud lenni egy kis odafigyeléssel. De ami számunkra a legfontosabb, egy igen egyszerű huszárvágással az eredetiből vegán frankfurti leves lesz. Noha a virslik döntő többsége több szóját és egyéb adalékanyagot tartalmaz, mint hús, de biztos, ami biztos cseréljük le vegán virslire, vagy szimplán hagyjuk ki belőle, ami mondjuk vétek lenne. Meg természetesen…
Kevés jobb dolog kerülhet az asztalra egy hüvös és borongós őszi napon, mint egy vegán sütőtökkrémleves. A krémes sütőtökleves egyszerre szívmelengető és pikáns, összességében egy igazi kulináris élvezetet nyújt. Emellett a vegán sütőtökkrémleves elkészítése hihetetlen egyszerű és gyors is, már ha a tök sütési idejét nem számítjuk bele. A sütőtököt akár napokkal korábban is megsüthetjük, amikor ráérünk. Maga a vegán sütőtök krémleves elkészítése körülbelül fél órát vesz igénybe.…
Véleményem szerint a franciák méltán megérdemlik a helyüket a legjobb konyhák között. A francia hagymaleves is egy remek érv mellette. Bár nem mondhatni, hogy a francia konyha kifejezetten vegán barát lenne és sajnos az eredeti francia hagymaleves sem az, viszont némi módosítással egy igazán ízletes és szívmelengető vegán hagymalevest varázsolhatunk a hagyományos receptből. Mitől francia a francia hagymaleves? A recept nem tartalmaz túl sok hozzávalót, mégis valamiért egyértelműen…
Egy jó babgulyás télen és nyáron egyaránt megállja a helyét, főleg az utóbbi bográcsban. Szerencsére nekünk sem kell nélkülöznünk a magyar konyha véleményem szerint egyik legnagyobb művét, mivel a vegán babgulyás legalább olyan jó tud lenni, mint a hagyományos. A vegán babgulyás rendkívül ízgazdag és tartalmas, így önálló egytál ételként is megállja a helyét. A gőzölgő sűrű leves így tökéletes választás a borongós és hideg napok beköszöntével, illetve…
Ha bárkit megkérdezünk hazánkon kívül vagy belül, hogy mi jut eszébe a magyar gasztronómiáról, akkor majdnem biztos, hogy a gulyást fogja rá vágni. Kétségtelen, hogy a hagyományos parasztiétel az egyik legelterjedtebb magyar konyhai remek. Sajnos viszont alapjáraton messze van a húsmenteségtől. Szerencsére van egy változata – a hamis gulyásleves -, ami kímélőbb, azaz nem – de inkább csak kevesebb – húst tartalmaz. Azaz, hiába hamis a gulyás, attól…