Magyaros receptek
Csak éppen húsmentesen
A magyar konyha klasszikus remekei újragndolva, állati eredetű alapanyagok nélkül egészségesen, amennyire lehet.
Egyszerű receptek
a dolgos hétköznapokra
Egyszerű, tápláló és egészséges vegán receptek a rohanó hétköznapokba. Jellemzői: ízletes, kevés alapanyagból áll, keveset kell vele foglalkozni és jól bírja a melegítést.
Főételek
Minden, ami tápláló és vegán
Egyszerűbb és bonyolultabb receptek, amelyek minden ebédlő asztalon megállják a helyüket.
Levesek
Tartalmasak és könnyedek egyaránt
Lélekmelengető gazdag levesektől kezdve, a krémleveseken át a hideg gyümölcslevesig mindent találhatsz.
- All
- Vegán receptek
- Back
- Vegán reggeli
- Vegán vacsora ötletek
- Egyszerű vegán receptek
- Magyaros vegán ételek
- Vegán főételek
- Vegán levesek
- Vegán desszertek, édességek
- Saláták és szószok
- italok
Az ünnepi időszak a család és barátok körül forog, ahol az evés ivás bizony központi szerepet játszik. Ha ez az első ünneped vegánként, vagy szemezgetsz az életmóddal és szeretnél egy vegán karácsonyi menüt összeállítani, akkor jó helyen vagy! Egyszerű és kevésbé egyszerű vegán karácsonyi recepteket állítottam össze, ami a “mindenevőknek” is kulináris élményt nyújt. Nem csak az újoncként, hanem a gyakorlott növényevők is inspirálodhatunk az ünnepekre, hiszen teljesen…
Végeláthatatlan variációja van az olasz konyha egyik remekének, a rizottónak, de mind közül számomra a vegán gombás rizottó viszi a prímet. A gombás rizottó krémes, könnyed és végtelenül egyszerű elkészíteni, mégis hihetetlenül lenyűgöző, amivel bárkit elkápráztatsz. Az én érdeklődésemet is először a gombás rizottó keltette fel az olasz konyha rizses specialitása iránt. Mint minden más rizottónak, úgy a gombás rizottónak is az alapja a speciális, magasabb keményítő tartalmú,…
Amióta először találkoztam – körülbelül 7 éve – a korhelyleves névvel, azóta egy igen erős belső késztetést éreztem rá, hogy kiprobáljam. Azonban rá kellett jönnöm, hogy sajnos, a savanyú káposzta leves nem tartozik a legnépszerűbb ételek közé, így nem került rá sor. A környezetembe se nagyon volt oda senki a savanyú káposztáért, nem ám a korhelylevesért. Úgyhogy annyiba is maradt. De csak egy darabig. Míg nem végül sor…
A sütőtök egy csodálatos alapanyag, amit az tesz igazán nagyszerűvé, hogy bárhogy fel lehet használni. A sütőtököt a linkre kattintva ismerheted meg közelebbről. A sütőtökös pite egy remek és különleges nassolnivaló a hűvös hónapokra, amivel bármikor nagy sikert arathatsz. Ízben és aromában gazdag, krémes sütemény, ami kiváló alternatívája az almás pitének, illetve tökéletes választás az ünnepekben. A sütőtökös pite tésztája semmiben sem tér el a többi pite receptől,…
A Minestrone leves egy hagyományos olasz paradicsomos leves, aminek a receptje – akárcsak idehaza a gulyás – nagy eltérhet egymástól a különböző régiókban, vagy családok között. Egy biztos, a minestrone egy gazdag, zöldség alapú paradicsomos leves, ami gyakorta tartalmaz tésztát, babot vagy rizst. A felsorolt alapanyagok alapján jól látható, hogy a minestrone vegán alapból, vagyis vegetáriánus, mivel általában parmezánnal tálalják. De persze ez elhagyható. Az olasz minestrone leves…
A lencsefőzelék egy olyan hagyományos étel, amely szinte minden konyhában megtalálható világszerte, köztük a magyarban is. Bár az utóbbi évtizedekben méltatlanul háttérbe szorult a lencse, mint alapanyag, viszont a növényi alapú és egészséges táplálkozással reneszánszát élik a lencsés ételek. A vegán lencsefőzelék az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb étel. Miért jó a vegán lencsefőzelék? Egyrészről, a lencse az egyik – a szójabab után – legjobb növényi fehérje forrás. 100…
A vegán rakott brokkoli egy laktató és ízgazdag étel, amit ha nem is pillanatok alatt, de bomba biztosan bármikor elkészítheted, mivel elrontani nem lehet. Meleg szívvel ajánlom azoknak akik növényi alapon étkeznek, és azoknak akik csak szeretnének valami újat kipróbálni a megszokott ízeken túl. Bár igazából a vegán rakott brokkoli pont olyan, mintha nem az lenne csak éppen mellőz minden állati eredetű terméket. A rakott brokkoli alapját a…
A tofu fasírt egy egészséges és egyszerű alternatívája a hagyományosnak tekintett húsból készült fasirtnak. A tofu fasírt legnagyobb előnye, hogy gyorsan el lehet készíteni és a receptet szabadon variálhatjuk, legalábbis ami a füszerezettséget illeti. A liszt és az egyéb hozzávalók arányára érdemes odafigyelni, ha nem amorf pacákat szeretnék. Bár a forma nem igen számít, hanem az íz, de azért az se mindegy, hogy hogyan fog kinézni a tofu…
A céklás rizottóban a vibráló színek és különleges ízek találkoznak, ami egy igazi gasztronómiai kalandra hív! A vegán céklás rizottó se marad alul, hiszen csak néhány változtatásra van szükség: húsleveslé alap helyett zöldséglevest, parmezzán helyett sörélesztő pelyhet és tejszín helyett növényi tejszínt használunk a cékla rizottó vegán változatához. A céklás rizottó egy olyan étel, amely nem csak a szemeinket, hanem az ízlelőbimbóinkat is elkápráztatja. A cékla gyönyörű, mélyvörös…
A spenótfőzelék a menzák egyik klasszikus fogása, ami némiképp megosztó volt. Sokan szerették – köztük én is -, sokan pedig rá se tudtak nézni a zöld szmötyire. Nem állítom, hogy egy gourmet élmény lett volna a menzás változat, de azért szódával elment. Az otthoni spenótfőzelék viszont kifejezetten jó volt a maga egyszerűségében is. A gyermekkorom jó bevált receptjét módosítottam egy kicsit, hogy a spenótfőzelék vegán legyen. A vegán…