Magyaros receptek

Csak éppen húsmentesen

A magyar konyha klasszikus remekei újragndolva, állati eredetű alapanyagok nélkül egészségesen, amennyire lehet.

Egyszerű receptek

a dolgos hétköznapokra

Egyszerű, tápláló és egészséges vegán receptek a rohanó hétköznapokba. Jellemzői: ízletes, kevés alapanyagból áll, keveset kell vele foglalkozni és jól bírja a melegítést.

Főételek

Minden, ami tápláló és vegán

Egyszerűbb és bonyolultabb receptek, amelyek minden ebédlő asztalon megállják a helyüket.

Levesek

Tartalmasak és könnyedek egyaránt

Lélekmelengető gazdag levesektől kezdve, a krémleveseken át a hideg gyümölcslevesig mindent találhatsz.

  • All
  • Vegán receptek
    •   Back
    • Vegán reggeli
    • Vegán vacsora ötletek
    • Egyszerű vegán receptek
    • Magyaros vegán ételek
    • Vegán főételek
    • Vegán levesek
    • Vegán desszertek, édességek
    • Saláták és szószok
    • italok
Vegán minestrone leves

A Minestrone leves egy hagyományos olasz paradicsomos leves, aminek a receptje – akárcsak idehaza a gulyás – nagy eltérhet egymástól a különböző régiókban, vagy családok között. Egy biztos, a minestrone egy gazdag, zöldség alapú paradicsomos leves, ami gyakorta tartalmaz tésztát, babot vagy rizst. A felsorolt alapanyagok alapján jól látható, hogy a minestrone vegán alapból, vagyis vegetáriánus, mivel általában parmezánnal tálalják. De persze ez elhagyható. Az olasz minestrone leves…

Egyszerű vegán lencsefőzelék

A lencsefőzelék egy olyan hagyományos étel, amely szinte minden konyhában megtalálható világszerte, köztük a magyarban is. Bár az utóbbi évtizedekben méltatlanul háttérbe szorult a lencse, mint alapanyag, viszont a növényi alapú és egészséges táplálkozással reneszánszát élik a lencsés ételek. A vegán lencsefőzelék az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb étel. Miért jó a vegán lencsefőzelék? Egyrészről, a lencse az egyik – a szójabab után – legjobb növényi fehérje forrás. 100…

Vegán Rakott Brokkoli

A vegán rakott brokkoli egy laktató és ízgazdag étel, amit ha nem is pillanatok alatt, de bomba biztosan bármikor elkészítheted, mivel elrontani nem lehet. Meleg szívvel ajánlom azoknak akik növényi alapon étkeznek, és azoknak akik csak szeretnének valami újat kipróbálni a megszokott ízeken túl. Bár igazából a vegán rakott brokkoli pont olyan, mintha nem az lenne csak éppen mellőz minden állati eredetű terméket. A rakott brokkoli alapját a…

Vegán tofu fasírt

A tofu fasírt egy egészséges és egyszerű alternatívája a hagyományosnak tekintett húsból készült fasirtnak. A tofu fasírt legnagyobb előnye, hogy gyorsan el lehet készíteni és a receptet szabadon variálhatjuk, legalábbis ami a füszerezettséget illeti. A liszt és az egyéb hozzávalók arányára érdemes odafigyelni, ha nem amorf pacákat szeretnék. Bár a forma nem igen számít, hanem az íz, de azért az se mindegy, hogy hogyan fog kinézni a tofu…

Vegán céklás rizottó recept

A céklás rizottóban a vibráló színek és különleges ízek találkoznak, ami egy igazi gasztronómiai kalandra hív! A vegán céklás rizottó se marad alul, hiszen csak néhány változtatásra van szükség: húsleveslé alap helyett zöldséglevest, parmezzán helyett sörélesztő pelyhet és tejszín helyett növényi tejszínt használunk a cékla rizottó vegán változatához. A céklás rizottó egy olyan étel, amely nem csak a szemeinket, hanem az ízlelőbimbóinkat is elkápráztatja. A cékla gyönyörű, mélyvörös…

Vegán spenótfőzelék

A spenótfőzelék a menzák egyik klasszikus fogása, ami némiképp megosztó volt. Sokan szerették – köztük én is -, sokan pedig rá se tudtak nézni a zöld szmötyire. Nem állítom, hogy egy gourmet élmény lett volna a menzás változat, de azért szódával elment. Az otthoni spenótfőzelék viszont kifejezetten jó volt a maga egyszerűségében is. A gyermekkorom jó bevált receptjét módosítottam egy kicsit, hogy a spenótfőzelék vegán legyen. A vegán…

Vegán bejgli recept

A bejgli a leghagyományosabb magyar karácsonyi sütemény, ami az ünnepek alatt ilyen vagy olyan formában szinte minden háztartásban felbukkan. Szerencsére nekünk növényi alapon étkezöknek se kell lemondani róla, hiszen a vegán bejgli ugyanolyan jó, mint az eredeti, és ugyanolyan könnyű – vagyis inkább nehéz – elkészíteni, mint az eredetit. Miben különbözik a vegán bejgli a hagyományostól? Csak néhány összetevőben: míg a hagyományos receptben legtöbbször vajat, tejet – idönként…

Vega frankfurti leves

A frankfurti leves méltán az egyik legkedveltebb téli leves. Egyszerre tartalmas, tápláló, lélekmelengető és egészséges is tud lenni egy kis odafigyeléssel. De ami számunkra a legfontosabb, egy igen egyszerű huszárvágással az eredetiből vegán frankfurti leves lesz. Noha a virslik döntő többsége több szóját és egyéb adalékanyagot tartalmaz, mint hús, de biztos, ami biztos cseréljük le vegán virslire, vagy szimplán hagyjuk ki belőle, ami mondjuk vétek lenne. Meg természetesen…

Bolo rei, azaz a tradicionális portugál király torta

A bolo rei, vagyis a király torta, a portugál konyha –  ahol az édességek terén igencsak kiélezett a verseny – egyik legnagyobb remeke. Volt szerencsém anno egy fél évet eltöltenem Portugáliában erasmus révén az őszi szemeszterben. November derekán az üzletekbe és a pékségbe – kb minden harmadik épület pékség az ibériai országban – belépve egy eddig ismeretlen, de annál csodálatosabb illat ütötte meg az orromat. Egy színgazdag, csodálatos…

Vegán mézeskalács recept

Ha karácsony, akkor mézeskalács, amiről növényi alapon se kell lemondanod. Bár a vegán mézeskalács nos hát, kicsit paradox módon hangzik, azonban könnyen megvalósítható. A tojás nélküli mézeskalács nem egy nagy ördöngösség, mivel tapasztalataim alapján – mint oly sok más receptben – pont ugyanolyan a végeredmény tojással, mint anélkül. Irány egyből a recept! A vegán mézeskalácsnál a méz okozhat némi fejtörést. Hiszen, hogy lehet valami mézeskalács méz nélkül? Nos,…