Egyszerű vegán receptek
- All
- Back
- Vegán reggeli
- Vegán vacsora ötletek
- Egyszerű vegán receptek
- Magyaros vegán ételek
- Vegán főételek
- Vegán levesek
- Vegán desszertek, édességek
- Saláták és szószok
- italok
Indiában a lencse dahlnak nagy hagyománya van. A különböző lencsefajták, a barnától kezdve a vörösön át a feketéig az indiai konyhában előkelő helyet foglalnak el és az ízvilágot erőteljes, pikáns fűszerek határozzák meg. A kettő ötvözetéből igazán ízgazdag és tápláló egy tál ételt lehet varázsolni lencse dahl vagy curry formájában. A zöld lencse dahl egyszerre kiadós és egészséges, illetve ami a legfontosabb, természetes módon vegán és fehérjedús. A…
Amilyen egyszerűnek tűnik a palacsinta készítés, annyira sok a buktató is benne. Nincs ez másképp a vegán palacsintával sem. Mi kell hozzá? Egy kiváló tej és tojásmentes palacsintatészta recept, egy – vagy kettő, hogy felgyorsítsuk a sütögetést – jó minőségű palacsintasütő serpenyő, illetve egy kis türelem és odafigyelés. Sajnos a vegán palacsinta kicsit talán nehezebb, mint a hagyományos, ugyanis a tojás összetartó ereje és textúra javító hatása hiányozhat.…
A zöldborsó főzelék régi nagy kedvencem gyerekkoromból. Köszönhetően annak, hogy hihetetlen egyszerű és gyors az elkészítése – főleg ha fagyasztotból csináljuk – igen gyakran került az asztalra is. Szerencsére a vegán zöldborsó főzelék se bonyolultabb semmivel, a különbség csak annyi, hogy ez tej nélkül készül. Jobban mondva a “rendes” tejet növényi telre kell cserélni és már kész is a vegán zöldborsófőzelék. Zöldborsófőzelék mirelit borsóból? Minden gond nélkül! Ha…
Vegán lecsót semmivel sem bonyolultabb csinálni, mint egy hagyományost egy igen egyszerű oknál fogva: a lecsó alapból vegán. Végig pörgettem fejben a hagyományos magyar ételeket, és arra a felfedezésre jutottam, hogy egyben az egyetlen is. A hagyományos alap receptben nincs más, mint paprika, paradicsom, hagyma, és fokhagyma. A lecsó fűszerezése se tartogat meglepetést: só és bors. A pirospaprikát pedig örök ita övezi, nekem személyszerint nem hiányzik belőle. Így…
Brassói tofuból? Miért ne! Gondoltam én, amikor azon morfondiroztam, mi legyen a következő menü. Egy jó darabig hanyagoltam a magyar konyhát, mivel nem igazán láttam benne nagy fantáziát. Azonban manapság egyre több hazai étel jut eszembe, hogy végül is nem is volt olyan rossz anno, miért ne adnék neki egy esélyt? A kísérletezések során megállapítottam: a magyaros vegán ételek tényleg nem rosszak. Sőt! Úgyhogy a következő áldozat a…