Vegán főételek

  • All
    •   Back
    • Vegán reggeli
    • Vegán vacsora ötletek
    • Egyszerű vegán receptek
    • Magyaros vegán ételek
    • Vegán főételek
    • Vegán levesek
    • Vegán desszertek, édességek
    • Saláták és szószok
    • italok
Vegán gombás rizottó

Végeláthatatlan variációja van az olasz konyha egyik remekének, a rizottónak, de mind közül számomra a vegán gombás rizottó viszi a prímet. A gombás rizottó krémes, könnyed és végtelenül egyszerű elkészíteni, mégis hihetetlenül lenyűgöző, amivel bárkit elkápráztatsz. Az én érdeklődésemet is először a gombás rizottó keltette fel az olasz konyha rizses specialitása iránt. Mint minden más rizottónak, úgy a gombás rizottónak is az alapja a speciális, magasabb keményítő tartalmú,…

Egyszerű vegán lencsefőzelék

A lencsefőzelék egy olyan hagyományos étel, amely szinte minden konyhában megtalálható világszerte, köztük a magyarban is. Bár az utóbbi évtizedekben méltatlanul háttérbe szorult a lencse, mint alapanyag, viszont a növényi alapú és egészséges táplálkozással reneszánszát élik a lencsés ételek. A vegán lencsefőzelék az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb étel. Miért jó a vegán lencsefőzelék? Egyrészről, a lencse az egyik – a szójabab után – legjobb növényi fehérje forrás. 100…

Vegán Rakott Brokkoli

A vegán rakott brokkoli egy laktató és ízgazdag étel, amit ha nem is pillanatok alatt, de bomba biztosan bármikor elkészítheted, mivel elrontani nem lehet. Meleg szívvel ajánlom azoknak akik növényi alapon étkeznek, és azoknak akik csak szeretnének valami újat kipróbálni a megszokott ízeken túl. Bár igazából a vegán rakott brokkoli pont olyan, mintha nem az lenne csak éppen mellőz minden állati eredetű terméket. A rakott brokkoli alapját a…

Vegán céklás rizottó recept

A céklás rizottóban a vibráló színek és különleges ízek találkoznak, ami egy igazi gasztronómiai kalandra hív! A vegán céklás rizottó se marad alul, hiszen csak néhány változtatásra van szükség: húsleveslé alap helyett zöldséglevest, parmezzán helyett sörélesztő pelyhet és tejszín helyett növényi tejszínt használunk a cékla rizottó vegán változatához. A céklás rizottó egy olyan étel, amely nem csak a szemeinket, hanem az ízlelőbimbóinkat is elkápráztatja. A cékla gyönyörű, mélyvörös…

Vegán szójapörkölt recept

A pörkölt a magyar konyha egyik legalapvetőbb étele. Alapja sok más magyaros fogáshoz hasonlóan a vöröshagyma, a pirospaprika és valamilyen húsféle. Szerencsére hihetetlen egyszerűen lehet csinálni vegán pörköltet is, csak az utóbbi alapanyagot kell kicserélni. Állaga, füszerezhetősége és tápértéke miatt a szója pörköltre esett a választásom ezúttal. A szójapörkölt ugyanolyan fehérje gazdag fogás, mint a hagyományosnak számító húsból készült változata. Hogy lehet valami pörkölt hús nélkül, kérdezik sokan.…