föld órája
Kisokosok,  Tudományos

A Föld órája kezdeményezés

Az Föld órája kezdeményezés évente megrendezett esemény, melynek célja a klímaváltozásra és a környezeti fenntarthatóságra való figyelemfelhívás. Ez a mozgalom arra ösztönzi az embereket, hogy egy órára lekapcsoljanak minden felesleges elektromos eszközt, és ezzel jelezzék elkötelezettségüket a bolygó védelme iránt. Az Föld órája nem csupán egy passzív megmozdulás, hanem egy globális üzenet a környezeti kihívásokra adott közös válaszról.

Mit jelent a föld órája kezdeményezés röviden?

 

Az Föld órája kezdeményezés egy évente megrendezett esemény, ami március utolsó szombatján kap helyet. A Föld órája alkalmából a résztvevő személyek, szervezetek és városok egy órára lekapcsolnak minden felesleges – nem létfontosságú – elektromos eszközt, hogy felhívják a világ figyelmét a klímaváltozásra és a környezetvédelem fontosságára. amelynek során emberek, vállalatok és városok szerte a világon egy órára lekapcsolják a felesleges világítást és elektromos eszközöket, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás és a környezetvédelem fontosságára. 

Az esemény célja természetesen nem az, hogy egy órára minden sötétségbe boruljon, hanem, hogy ösztönözze az embereket a fenntartható életmódra és az energiafogyasztás csökkentésére, valamint hogy globális összefogást hozzon létre a környezetvédelem terén.

mit jelent a föld órája kezdeményezés

Az esemény napjainkban

A Föld órája kezdeményezés egyetlen országból, Ausztriából indult, napjainkra – szerencsére – globális eseménnyé vált. 2022-ben már közel  200 ország csatlakozott az eseményhez. A tavalyi évben, 2023-ban a szervezők egy kicsit újra gondolták a Föld óráját. A passzívtásról az aktivitásra helyezték át a hangsúlyt. A lényeg nem az, hogy egy órára kikapcsolj, hanem egy órát adózz a Föld bankjának. 

Mit jelent ez? A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a Föld órája alkalmából ajánlanak fel egy órát az idejükből, és a környezetvédelemmel a kapcsolatos aktív tevékenységet folytatnak. Ez lehet túrázás, klíma aktivizmus, szemétszedés, vagy bármi más ami a környezetvédelmet támogatja, vagy annak fontosságára hívja fel a figyelmet.

Ilyen például a fenntartható gasztronómia. Ha nem vagy vegán, akkor is szánj időt arra, hogy kiprobálj olyan vegán recepteket, aminek az ökológiai lábnyoma kisebb, mint a hústartalmú fogásoké.

Nem csak egy nap, egy óra

A kezdeményezés lényege, hogy nem csupán egyetlen óráról szól esemény. A Föld órájának a célja, hogy edukálja az embereket és a környezettudatosság írányába terelje őket. A részvételhez nem kell nagy, világmegváltó változásokra gondolni. Mindössze egy kis tudatosságra és elkötelezettségre van szükséges. Fordítsd a Föld óráját arra, hogy jobban megismerd a környezetvédelmi problémákat és a lehetséges megoldásokat. Minden apró segítség számít.

Ne maradj le az újdonságokról!

Az oldal hobbi céljából készült, a hírlevelek nem tartalmaznak semmilyen hirdetést, nem szolgálnak sem marketing, sem értékesítési célt. Kizárolag az oldal tartalmát.

Sikeres a müvelet! Valami nem okés, frissitsd az oldalt kérlek!

Szólj hozzá!