Vegán levesek
- Back
- Vegán reggeli
- Vegán vacsora ötletek
- Egyszerű vegán receptek
- Magyaros vegán ételek
- Vegán főételek
- Vegán levesek
- Vegán desszertek, édességek
- Saláták és szószok
- italok

Volt szerencsém Erasmus révén hosszabb időt tölteni Portugáliában – akkor még mindenevőként. Rengeteg szép emléket hoztam magammal, köztük természetesen ízeket és néhány receptet. Ugyanis a portugál konyha csodálatos ugyan, de a legtöbb hagyományos étel alapját a tenger adja: halak, kagylók, tintahal, és minden, ami az Atlanti-óceánban él. A nemzeti büszkeségük, a bacalhau – azaz a szárított-sózott atlanti tőkehal – gyakorlatilag minden formában előfordul, az ünnepi asztaltól a hétköznapi…

A cékla szerintem az egyik legalulértékeltebb zöldség, ami idehaza kapható. Szó szerint egy üde színfolt az ínséges téli hónapokban. Különleges íze, mély vörös-rózsaszín színe egyszerűen lenyűgöző. Emellett rendkívül sokoldalú is. Készíthetünk belöle egyszerű köretet, céklakrémlevest, rizottót, tésztaszószt, egzotikus curryt, salátát, de akár fermentálhatjuk is, de akár simán nyersen is elropogtathatjuk. Egy szóval csak a képzelet szab határt a cékla felhasználásának, amivel könnyedén elörukkolhatsz valami fine diningra hajazó fogással. Emellett…

A shiitake gomba az egyik nagy kedvencem, csak sajnos igen ritkán lehet hozzájutni, főleg szép és friss állapotában. Ha viszont a bolygók együttállásának köszönhetően pont sikerül beszerezni szép mennyiségben shiitake gombát, akkor jön a nagy morfondirozás, hogy mi legyen vele. Olyan nagy mennyiségben, hogy önállóan megállja a helyét nem igen veszek, mivel sajnos az ára nem mondható alacsonynak. A cudar késő őszi idő pont kedvezett az inspirálodásnak: egy…

A medvehagyma krémleves egy igazán különleges, és ízgazdag étel, ami tökéletes nyitánya a tavasznak. A medvehagyma az első melengető tavaszi napsugarakkal együtt már kora márciusban megjelenik az erdőkben. Hazánkban a Mecsekben, a Bakonyban biztosan, de sok más hűvös, ártéri erdőben – például a Szigetköz környékén – medvehagyma mezőkre lelhetünk. A vadfokhagyma levelei szélesek, szív alakúak és élénk zöld színben tündökölnek. A legfontosabb tulajdonsága, és egyben ismertető jegye, hogy…

A vegán brokkoli krémleves egyszerre egészséges, ízletes és könnyen elkészíthető, annélkül, hogy a receptet kellene bújni. A krémleves fő összetevője a brokkoli, ami az egyik legértékesebb zöldségünk, ami a vitamin és ásványi anyag tartalmát illeti. Többek között gazdag C,- K,- A,- E,- és különböző B-vitaminokban. Emellett kalciumban, magnéziumban, káliumban és vasban sem szűkölködik a vadkáposzta féle, így a vegán brokkoli krémleves sem. A többi értékes zöldségről pedig még…