vegán eperkrémleves főzés nélkül recept
Vegán receptek,  Vegán levesek

Vegán eperkrémleves főzés nélkül

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már berobbant a nyári meleg – bár lehet kicsit jobban mint kellett volna – és még tart az eperszezon. Ebben a hőségben mi sem tökéletesebb, mint egy hűsítő eperkrémleves főzés nélkül friss eperből egy kis extrával!

Miért jó az eper?

eper

Az eperkrémleves legfőbb alapanyaga az eper természetesen. Nézzük meg, miért érdemes sokat fogyasztani belőle!

Az eper hazánkban az egyik legnépszerűbb bogyós gyümölcs, amit május végétől egy hónapok keresztül élvezhetünk. Illata összetéveszthetetlen, zamata pedig ellenállhatatlan. De nem csak élvezeti értékével remekel a piros gyümölcs, hanem egészséges is.

Többek között rendkívül magas az antioxidáns tartalma, kíváló mangán forrás és jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint. További nagy előnye még az epernek, hogy viszonylag alacsony a cukortartalma.

Vegán eperkrémleves recept főzés nélkül

Abban a szerencsés helyzetben voltam a minap, hogy egy sikeres szedd magad nap után olyan sok eper volt kéznél, hogy erősen el kellett gondolkodnom azon, hogy mit csináljak vele, mielőtt megromlana.

Annyira nem volt sok, hogy nagy ipari befőzést csináljak, főleg hogy tavaly nem voltam elégedett az eredménnyel. Úgyhogy maradt az egyéb felhasználási mód. Akkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha csak össze turmixolnám úgy ahogy van egy jó sűrű kókusztej konzervvel? Az eredmény hozta az elvárásokat: Egyszerű, de nagyszerű vegán eperkrémlevest kaptam.

alapanyag a vegán eperkrémleveshez

Hozzávalók

  • 800 gramm eper
  • 1 db kókusztejkonzerv (425 ml)
  • Nádcukor, vagy porcukor
  • Vaníliás cukor (opcionális)
  • Vanília aroma  (opcionális)
  • Kókusztej (opcionális)

Elkészítés

Miután a recept nem igényel főzést, így elkészítése rendkívül egyszerű.

  1. Mossuk meg jó alaposan az epreket, majd utána távolítsuk el a maradék zöldet róla. Így kevésbé veszti el az ízét amikor megmossuk.
  2. Tegyük egy nagyobb edénybe az epret, majd öntsük rá a kókusztej konzervet.
  3. Botmixerrel dolgozzuk el jó alaposan.
  4. Ízlés szerint adagoljunk hozzá cukrot. Én egy evőkanál nádcukrot és egy púpozott evőkanál porcukrot tettem bele.(Tartottam tőle, hogy nem fogja eldolgozni a nagyobb szemcséjű nádcukrot, úgyhogy fele fele arányban használtam.) Mi savanykásan szeretjük, úgyhogy valószínűleg másoknak több édesítőszert is elbír. Egy kis vaníliás cukorral és aromával még lehet variálni az ízeken, de nekem naturabban jobban ízlett.
  5. Botmixerrel dolgozzuk simára, és tegyük hűtőbe az eperkrémlevest. Az eredmény elég sűrű lesz, aki szeretné kicsit lágyabbra, az higíthatja kókusztejjel.

Megjegyzés a kókuszos eperkrémleveshez

A kókusztej konzerv viszonylag zsírós, ezért nem igazán ajánlom nehéz főétel mellé. Sűrűségének köszönhetően kíválóan alkalmas desszertként is, vagy akár lefagyasztva jégrémnek.

Ne maradj le az újdonságokról!

Az oldal hobbi céljából készült, a hírlevelek nem tartalmaznak semmilyen hirdetést, nem szolgálnak sem marketing, sem értékesítési célt. Kizárolag az oldal tartalmát.

Sikeres a müvelet! Valami nem okés, frissitsd az oldalt kérlek!

Szólj hozzá!