Egyszerű vegán receptek

  • All
    •   Back
    • Vegán reggeli
    • Vegán vacsora ötletek
    • Egyszerű vegán receptek
    • Magyaros vegán ételek
    • Vegán főételek
    • Vegán levesek
    • Vegán desszertek, édességek
    • Saláták és szószok
    • italok
Medvehagyma krémleves

A medvehagyma krémleves egy igazán különleges, és ízgazdag étel, ami tökéletes nyitánya a tavasznak. A medvehagyma az első melengető tavaszi napsugarakkal együtt már kora márciusban megjelenik az erdőkben. Hazánkban a Mecsekben, a Bakonyban biztosan, de sok más hűvös, ártéri erdőben – például a Szigetköz környékén –  medvehagyma mezőkre lelhetünk. A vadfokhagyma levelei szélesek, szív alakúak és élénk zöld színben tündökölnek. A legfontosabb tulajdonsága, és egyben ismertető jegye, hogy…

Vegán pak choi tofuval

Időnként fel fel bukkan az áruházakban a pak choi, vagyis a bordáskel, ami mindig felkelti az érdeklődésemet. Nem történt ez másképp most sem. A bordáskel típikusan az ázsiai konyha alapanyaga, így hát ennek szellemében ilyen ízvilággal is képzeltem el. Így alapból a pak choi mellé tofu és szója szósz került, a többi hozzávalót pedig a hűtő kisöprés döntötte el. Így a vegán pak choi receptbe édes pirospaprika, több…

Vegán brokkolis tészta besamel mártással

A sütőben sült brokkolis tészta egy remek fogás, ami egyszerűen elkészíthető, nem igényel nehezen beszerezhető alapanyagot, mégis különleges ízvilággal rendelkezik, illetve gazdag értékes tápanyagokban. A hozzávalókat is szabadon variálhatjuk. Az alapja természetesen a brokkoli, és valamely apróbb durum tészta, például szarvacska vagy penne. A brokkolis tésztát a besamel mártással lesz tökéletes. Ezekkel már meg is van a tökéletes alap, a többivel csak színesítsük a recepten. A vegán besameles…

Paradicsomos rizottó

Az paradicsomos rizottó egy igazi joker a konyhába. Egyszerre különleges, ízletes, gyors és végtelenül egyszerű elkészíteni, illetve az alapanyagok könnyen, egész évben beszerezhetőek. Kell ennél több? Igen! A paradicsomos rizottó vegán alapból, illetve az lehet, könnyedén. A rizottó készítésnek nincsenek szigorú szabályai, már ami a hozzávalókat illeti. Az alapja valamely speciális rizottó rizs – amiről részletesen a linkre kattintva olvashatsz -, alaplé – ami természetesen lehet zöldség -,…

Vegán töltött gomba

A töltött gomba egy igazán univerzális recept, mivel igazándiból bármivel meg lehet tölteni és elkészítése nemigen igényel túl nagy szakértelmet, sem időt. Így hát, miért ne lehetne vegán töltött gombát csinálni? Plusz pozitívum a húsmentes változat mellett, hogy még gyorsabban elkészül. Szóval a minap elképesztően hatalmas csiperkegombával találkoztam a boltban, amire szinte rá volt írva, hogy vegán töltött gomba. Zsákmány elejtve, már csak tölteléket kell kigondolni hozzá.  Én…