Egyszerű vegán receptek

  • All
    •   Back
    • Vegán reggeli
    • Vegán vacsora ötletek
    • Egyszerű vegán receptek
    • Magyaros vegán ételek
    • Vegán főételek
    • Vegán levesek
    • Vegán desszertek, édességek
    • Saláták és szószok
    • italok
Sárga gévagomba pörkölt – az erdő kamrájából

A gévagomba egy igen közkedvelt gombafajta idehaza. Nekem is nagy kedvencem, mivel könnyen elkészíthető, nagyon jó fűszerezhető és kiváló állaga, textúrája van. A húsmentes életmódot folytatók számára még érdekesebb lehet a sárga gévagomba, mivel texturájában, és ízében nagyon hasonlít a csirkemellre. Szóval ha vegán vagy, és hiányzik a csirkemell rizs kombó, akkor a gévagomba biztos be fog jönni. Nem véletlen hívják sok helyütt “erdei csirkének”. A sárga gévagombával…

Fokhagymás brokkoli szósz, vagy krém

Eme fokhagymás brokkoli szószt is a zöld életvitel segítette elő, azaz vásárlás helyett inkább hűtőtakarítást választotam. Persze bevallom, a lustaság is közrejátszott. Szóval abból kellett valamit össze dobnom, ami otthon volt, és éppen nem sok minden volt. Azonban szerencsémre volt egy szép brokkoli, amit már korábban vettem, hogy majd lesz valami, meg néhány vegföl árválkodott, amik lejárati dátuma közelített a vége felé. Az ötlet adta magát, mi sem…

xr:d:DAGBWRW1gbw:2,j:9095443145017454654,t:24040309

Az Alfredo szósz, mint sok más tészta szósz itáliai konyhában gyökerezik. A világszerte ismert sűrű szósz Alfredo di Lelio olasz séf agyából pattant ki, amikor beteg, étvágytalan feleségének szeretett volna valami tartalmas, de egyszerű ételt összeállítani. Az általa összeállított tészta étel valóban igen egyszerű lett, mivel nem áll másból, mint sajtból, tejszínből, vajból, fokhagymából no meg az utánozhatatlan olaszt tésztából. Szerencsére mindegyik hozzávaló helyettesíthető növényi alapanyaggal. Amilyen egyszerű,…

Sütőben sült csicseriborsó fasírt

Előre bocsátom, hogy ez nem egy falafel recept, hanem egy csicseriborsó fasírt. Mi a különbség, ha mindkettő tulajdonképpen egy sült csicseriborsó massza? Az elkészítési módja és a füszerezése. Ahogy a mondás is tartja, minden falafel csicseriborsó fasírt, de nem minden csicseriborsó fasírt falafel. A különbség a kettő között nem a kitinből álló fedőszárny, mint a rovar és a bogár között (ez belém égett az általános iskolában), hanem a…

Karfiolkrém, tészta szósz

A karfiolkrém ötletét egy igen csak cudar délelőtt adta, amikor semmi kedvem nem volt kimozdulni venni ezt-azt. Úgyhogy maradt a hűtő razzia. Viszont a hűtő se volt csordultig tele, de legalább egy szép nagy karfiol árválkodott benne. Már párszor próbálkoztam különböző brokkoli, és karfiolkrémmel tésztához, de soha nem aratott túl nagy sikert. De sose szabad feladni, gondoltam én és újra nekiveselkedtem egy karfiolós tészta szósznak. A kiindulási alapja…