
Vegán saláták, szószok és egyebek
Tartalomjegyzék
ToggleTartalmas és könnyed vegán saláták, szószok, illetve mártások kiegészítésként vagy önálló fogásként, vagy köretnek.
- All
- Back
- Vegán reggeli
- Vegán vacsora ötletek
- Egyszerű vegán receptek
- Magyaros vegán ételek
- Vegán főételek
- Vegán levesek
- Vegán desszertek, édességek
- Saláták és szószok
- italok

A zöld spárga az egyik kedvenc friss, tavaszi zöldségem. Legtöbbször csak simán meg blansírozom, majd olivaolajon egy kis sóval meghintve aranybarnára sütöm. Viszont abban a szerencsés helyzetben voltam a napokban, hogy gyönyörű zsenge spárga hegyekbe futottam megfizethető áron. Úgyhogy valami újjal is elő kellett rukkolni. A királyok zöldségenek tartott növényhez remekül passzol a fokhagyma, és a sajtos ízvilág, iletve a zöld változata pedig ideális salátákhoz. Mondjuk nálam a…

Az Alfredo szósz, mint sok más tészta szósz itáliai konyhában gyökerezik. A világszerte ismert sűrű szósz Alfredo di Lelio olasz séf agyából pattant ki, amikor beteg, étvágytalan feleségének szeretett volna valami tartalmas, de egyszerű ételt összeállítani. Az általa összeállított tészta étel valóban igen egyszerű lett, mivel nem áll másból, mint sajtból, tejszínből, vajból, fokhagymából no meg az utánozhatatlan olaszt tésztából. Szerencsére mindegyik hozzávaló helyettesíthető növényi alapanyaggal. Amilyen egyszerű,…

Ha húsvét, akkor tojás minden mennyiségben. Legalábbis így volt, amíg meg nem ismertem a vegán életmódot. Úgyhogy a tojás ugrott, de mégis csak jó lenne valami ahhoz hasonló, már csak a hagyományok miatt. Így született a vegán tojáskrém, ami a legegyszerűbb kombinációra épül, amivel a tojásos ízvilág előhívható: fekete só és tofu. A többi összetevő pedig a klasszikus hideg saláta receptekből ismerősek lehetnek: majonéz – tojásmentes persze -,…