Egyszerű vegán receptek
- All
- Back
- Vegán reggeli
- Vegán vacsora ötletek
- Egyszerű vegán receptek
- Magyaros vegán ételek
- Vegán főételek
- Vegán levesek
- Vegán desszertek, édességek
- Saláták és szószok
- italok
Kevés jobb dolog kerülhet az asztalra egy hüvös és borongós őszi napon, mint egy vegán sütőtökkrémleves. A krémes sütőtökleves egyszerre szívmelengető és pikáns, összességében egy igazi kulináris élvezetet nyújt. Emellett a vegán sütőtökkrémleves elkészítése hihetetlen egyszerű és gyors is, már ha a tök sütési idejét nem számítjuk bele. A sütőtököt akár napokkal korábban is megsüthetjük, amikor ráérünk. Maga a vegán sütőtök krémleves elkészítése körülbelül fél órát vesz igénybe.…
Indiában a lencse dahlnak nagy hagyománya van. A különböző lencsefajták, a barnától kezdve a vörösön át a feketéig az indiai konyhában előkelő helyet foglalnak el és az ízvilágot erőteljes, pikáns fűszerek határozzák meg. A kettő ötvözetéből igazán ízgazdag és tápláló egy tál ételt lehet varázsolni lencse dahl vagy curry formájában. A zöld lencse dahl egyszerre kiadós és egészséges, illetve ami a legfontosabb, természetes módon vegán és fehérjedús. A…
Amilyen egyszerűnek tűnik a palacsinta készítés, annyira sok a buktató is benne. Nincs ez másképp a vegán palacsintával sem. Mi kell hozzá? Egy kiváló tej és tojásmentes palacsintatészta recept, egy – vagy kettő, hogy felgyorsítsuk a sütögetést – jó minőségű palacsintasütő serpenyő, illetve egy kis türelem és odafigyelés. Sajnos a vegán palacsinta kicsit talán nehezebb, mint a hagyományos, ugyanis a tojás összetartó ereje és textúra javító hatása hiányozhat.…
A zöldborsó főzelék régi nagy kedvencem gyerekkoromból. Köszönhetően annak, hogy hihetetlen egyszerű és gyors az elkészítése – főleg ha fagyasztotból csináljuk – igen gyakran került az asztalra is. Szerencsére a vegán zöldborsó főzelék se bonyolultabb semmivel, a különbség csak annyi, hogy ez tej nélkül készül. Jobban mondva a “rendes” tejet növényi telre kell cserélni és már kész is a vegán zöldborsófőzelék. Zöldborsófőzelék mirelit borsóból? Minden gond nélkül! Ha…
Vegán lecsót semmivel sem bonyolultabb csinálni, mint egy hagyományost egy igen egyszerű oknál fogva: a lecsó alapból vegán. Végig pörgettem fejben a hagyományos magyar ételeket, és arra a felfedezésre jutottam, hogy egyben az egyetlen is. A hagyományos alap receptben nincs más, mint paprika, paradicsom, hagyma, és fokhagyma. A lecsó fűszerezése se tartogat meglepetést: só és bors. A pirospaprikát pedig örök ita övezi, nekem személyszerint nem hiányzik belőle. Így…