Egyszerű vegán receptek

  • All
    •   Back
    • Vegán reggeli
    • Vegán vacsora ötletek
    • Egyszerű vegán receptek
    • Magyaros vegán ételek
    • Vegán főételek
    • Vegán levesek
    • Vegán desszertek, édességek
    • Saláták és szószok
    • italok
Vöröslencse bolognai

A hagyományos bolognai szósz az egyik legnépszerűbb étel, amit a világ minden pontján ismernek valószínűleg. A jó hír az, hogy akkor sem kell mellőzni, ha a növényi alapon étkezünk. A vöröslencse bolognai szinte tökéletes alternatívát kínál az eredeti receptre. A lencse bolognai állagban és ízben megközelíti az a hagyományos szószt. Ami pedig az egészségünket illeti, messze lekörözi a lencse bolognai vegán változata a húsból készült receptet. Hogyan lesz…

Egyszerű vegán lencsefőzelék

A lencsefőzelék egy olyan hagyományos étel, amely szinte minden konyhában megtalálható világszerte, köztük a magyarban is. Bár az utóbbi évtizedekben méltatlanul háttérbe szorult a lencse, mint alapanyag, viszont a növényi alapú és egészséges táplálkozással reneszánszát élik a lencsés ételek. A vegán lencsefőzelék az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb étel. Miért jó a vegán lencsefőzelék? Egyrészről, a lencse az egyik – a szójabab után – legjobb növényi fehérje forrás. 100…

Vegán tofu fasírt

A tofu fasírt egy egészséges és egyszerű alternatívája a hagyományosnak tekintett húsból készült fasirtnak. A tofu fasírt legnagyobb előnye, hogy gyorsan el lehet készíteni és a receptet szabadon variálhatjuk, legalábbis ami a füszerezettséget illeti. A liszt és az egyéb hozzávalók arányára érdemes odafigyelni, ha nem amorf pacákat szeretnék. Bár a forma nem igen számít, hanem az íz, de azért az se mindegy, hogy hogyan fog kinézni a tofu…

Vegán spenótfőzelék

A spenótfőzelék a menzák egyik klasszikus fogása, ami némiképp megosztó volt. Sokan szerették – köztük én is -, sokan pedig rá se tudtak nézni a zöld szmötyire. Nem állítom, hogy egy gourmet élmény lett volna a menzás változat, de azért szódával elment. Az otthoni spenótfőzelék viszont kifejezetten jó volt a maga egyszerűségében is. A gyermekkorom jó bevált receptjét módosítottam egy kicsit, hogy a spenótfőzelék vegán legyen. A vegán…

Vegán szójapörkölt recept

A pörkölt a magyar konyha egyik legalapvetőbb étele. Alapja sok más magyaros fogáshoz hasonlóan a vöröshagyma, a pirospaprika és valamilyen húsféle. Szerencsére hihetetlen egyszerűen lehet csinálni vegán pörköltet is, csak az utóbbi alapanyagot kell kicserélni. Állaga, füszerezhetősége és tápértéke miatt a szója pörköltre esett a választásom ezúttal. A szójapörkölt ugyanolyan fehérje gazdag fogás, mint a hagyományosnak számító húsból készült változata. Hogy lehet valami pörkölt hús nélkül, kérdezik sokan.…