Magyaros receptek

Csak éppen húsmentesen

A magyar konyha klasszikus remekei újragndolva, állati eredetű alapanyagok nélkül egészségesen, amennyire lehet.

Egyszerű receptek

a dolgos hétköznapokra

Egyszerű, tápláló és egészséges vegán receptek a rohanó hétköznapokba. Jellemzői: ízletes, kevés alapanyagból áll, keveset kell vele foglalkozni és jól bírja a melegítést.

Főételek

Minden, ami tápláló és vegán

Egyszerűbb és bonyolultabb receptek, amelyek minden ebédlő asztalon megállják a helyüket.

Levesek

Tartalmasak és könnyedek egyaránt

Lélekmelengető gazdag levesektől kezdve, a krémleveseken át a hideg gyümölcslevesig mindent találhatsz.

  • All
  • Vegán receptek
    •   Back
    • Vegán reggeli
    • Vegán vacsora ötletek
    • Egyszerű vegán receptek
    • Magyaros vegán ételek
    • Vegán főételek
    • Vegán levesek
    • Vegán desszertek, édességek
    • Saláták és szószok
    • italok
A csicseriborsó ragu egy igazi jollyjoker

A csicseriborsó ragu egy igazi jollyjoker. Gyorsan elkészíthető kevés alapanyagból, jól variálható és másnap még finomabb tud lenni, ami ideálissá teszi a hétköznapokban. A recepthez hozzávalók nagyrésze olyan, aminek mindig érdemes egy vegán konyhában lapulnia: csicseriborsó és paradicsom konzerv és fűszerek. Igazából, hogy ezen felül mi kerül bele, az már ízlés kérdése is.  Véleményem szerintem egy jó csicseriborsó raguhoz legjobban az édes pirospaprika illik a legjobban. A vöröshagyma…

Füstös padlizsán ragu

A padlizsán az egyik kedvenc zöldségem, és úgy cakumpakk az egyik legsokoldalúbb csemege. Rengeteg féleképpen lehet elkészíteni: meggrillezhetjük, megsüthetjük, számtalan rakott finomságot varázsolhatunk belőle, például az egyik kedvencem, a muszaka alapját is képezi. Emellett egyszerű kis söszeneteteket is összedobhatunk segítségével, például egy univerzális padlizsán ragut. Ahogy korábban említettem, ezerféleképpen lehet elkészíteni a padlizsánt, és mindenhogy nagyon finom, de akkor a legtökéletesebb – legalábbis számomra -, ha képbe kerül…

Vegán tejfölös csicseriborsó pörkölt

Honnan is jött a csicseriborsó pörkölt ötlete? Gyerekkoromban, amikor valami gyors(abb), egyszerűbb ebéd kellett, sokszor pörkölt került az asztalra. Őszintén szólva, mindig is untam és hogy is mondjam, olyan snassznak tartottam. Lehet, hogy csak azért, mert túl gyakran volt, vagy mert már akkor sem rajongtam különösebben a disznóhús ízéért. Az elmúlt években egyre többet kisérletezek a magyaros ételekkel, hogy hátha nem is olyan rosszak, mint emlékszem rájuk. Ezekből…

Ázsiai tészta földimogyoró szósszal és marinált tofuval

Nagyon szeretjük a földimogyoró vajat, azonban nem igen találkozni igazán jó, 100%-ossal az üzletekbe, így otthon csináltunk házilag, ami azért elég macerás, ezért csak egy-egy recepthez használtuk, amit kinéztünk. Aztán az erre a célra – is – vásárolt aprító elesett a földimogyoró vaj előállításáért vívott csatába és így a mennyei mannától is távol kerültünk. Aztán egyszer szembe jött velem egy remek “kihagyhatatlan” 100%-os földimogyoróvaj akció, amire azt mondtam,…

Brokkolis kókuszos tofu mogyorószósszal

Ha szereted az ázsiai ihletésű ételeket, akkor ez a brokkolis-kókuszos tofu mogyorószósszal garantáltan el fogja nyerni a tetszésedet Ez a recept tökéletes egy gyors, de mégis különleges vacsorához, hiszen tele van izgalmas fűszerekkel és krémes textúrákkal. A tofu ropogósra pirul, a brokkoli friss és roppanós marad, míg a földimogyorós szósz erőteljes, gazdag ízt ad az egész ételnek. Bár sok minden kell a recepthez, azonban ettől független végtelen egyszerű.…

Kápia paprikás édeskés savanyú

A legtöbb új dolgot nálam a hűtő takarítós akciók szülik. Néha jól sikerül, néha kevésbé, néha pedig kifejezetten sikeres lesz. Az utóbbinak nagyon tudok örülni, így gyorsan emlékezetből leírom, és még egyszer kipróbálom kis csinosítgatással, hogy meggyőződjek róla, hogy nem a véletlen műve volt.  Így születet ez az egyszerű, de nagyszerű szósz is. Nagyon nem volt kedvem a cudar hidegbe boltba menni, plussz ötletem se nagyon volt, hogy…

Vegán sült céklakrémleves

A cékla szerintem az egyik legalulértékeltebb zöldség, ami idehaza kapható. Szó szerint egy üde színfolt az ínséges téli hónapokban. Különleges íze, mély vörös-rózsaszín színe egyszerűen lenyűgöző. Emellett rendkívül sokoldalú is. Készíthetünk belöle egyszerű köretet, céklakrémlevest, rizottót, tésztaszószt, egzotikus curryt, salátát, de akár fermentálhatjuk is, de akár simán nyersen is elropogtathatjuk. Egy szóval csak a képzelet szab határt a cékla felhasználásának, amivel könnyedén elörukkolhatsz valami fine diningra hajazó fogással. Emellett…

Céklás tészta szósz

A cékla egyértelműen és szó szerint a hideg hónapok üde foltja, legalábbis szerintem. Igyekszem mindenféle formában kipróbálni. Készült már belőle krémes rizottó és leves, izgalmas curry, tettem el fermentálva is, úgyhogy valami új dolgon törtem a fejem. Így jött az ötlet, hogy miért ne csináljak céklás tészta szószt? Ha a rizottóba jó, akkor biztos céklás tészta is jó lesz. Nem is tévedtem vele. Szerencsére még ezen kívül is…

Sri Lanka ihlette céklás curry

Ha meghalljuk a curry szót, rögtön egy gazdagon fűszerezett, aromás fogás jut eszünkbe, amelyet az indiai konyha tett világhírűvé. Az egzotikus alapanyagok, a különleges fűszerek és a színes fogások azonnal egy másik világba repítenek. De vajon mi köze lehet ennek a fűszeres, ízekben gazdag ételnek egy olyan hétköznapinak számító zöldséghez, mint a cékla? Nos, alig kell 30 kilométerre hajózni hozzá indiai partjaitól, mivel a céklás curry az Indiai-óceánon…

Vega Stroganoff

A stroganoff – vagy stroganov -, az egyik legismertebb és legkedveltebb orosz étel. Nevét 18 század egyik legmeghatározóbb orosz nemesi családja után kapta. A stroganoffról az első feljegyzés 1871-ből származik, szóval ősi receptnek aligha nevezhető. De még csak orosznak se teljesen, mivel inkább egy kontinentális fúziós recept, amiben a francia konyha erősen dominál. De ettől igazán tökéletes. A receptnek rengeteg változata van, amiben ami közös bennük, az a…

Előző oldalKövetkező oldal