vegán tofu fasirt recept
Egyszerű vegán receptek,  Vegán receptek

Vegán tofu fasírt

A tofu fasírt egy egészséges és egyszerű alternatívája a hagyományosnak tekintett húsból készült fasirtnak. A tofu fasírt legnagyobb előnye, hogy gyorsan el lehet készíteni és a receptet szabadon variálhatjuk, legalábbis ami a füszerezettséget illeti. A liszt és az egyéb hozzávalók arányára érdemes odafigyelni, ha nem amorf pacákat szeretnék. Bár a forma nem igen számít, hanem az íz, de azért az se mindegy, hogy hogyan fog kinézni a tofu fasírt.

A recept alapját természetesen a tofu adja, amiből a füstölt ajánlom. Emellett az összetartó erő, a liszt vagy zabpehely az, ami elengedhetetlen. A többi hozzávalót már jóval szabadabban variálhatjuk. Mondjuk a vöröshagyma és a fokhagyma szintén nem hiányozhat egy tofu fasírtból. A füszerezésben viszont már tényleg nagy szabadságunk van. Csinálhatunk könnyedebb zöldfűszeres golyókat, vagy magyarosabb pirospaprikás fasírtot egyaránt. Egy a lényeg, ne sózzuk el!

Ne maradj le az újdonságokról!
Sikersen feliratkoztál! Valami nem okés, frissitsd az oldalt!
vegán tofu fasirt

Vegán tofu fasirt recept

Egy viszonylag hagyományos ízvilágú tofu fasirt lett az eredmény, ami igazából mindenhez jól illik.

Hozzávalók (4 adag kb.)

  • 360 gramm extra szilárd tofu
  • 1 közepes vörös vagy lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 gramm aprószemű zabpehely
  • 2 evőkanál olaj (bármilyen jó)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • Fél paradicsom (opcionális)
  • Zöldfűszerek szabadon (én csak 4 közepes levél friss bazsalikomot tettem bele)
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Csepegtessük le a tofut, majd morzsoljuk finomra egy nagy keverőtálba.
  2. Aprítsuk fel nagyon apróra a hagymát és a paradicsomot, reszeljük le a fokhagymát és tegyük keverjük hozzá a lemorzsolt tofuhoz.
  3. Tegyük hozzá a fűszereket, a mustárt, a szójaszószt, az olajat majd keverjük össze jó alaposan a masszát. Ha sütőben szeretnénk sütni, akkor melegítsük elő 180°C-ra.
  4. Keverjük hozzá a zabpelyhet is. Használhatunk lisztet is, vagy aprítógépbe finomabbra darálhatjuk a zabpelyhet.
  5. Gyúrjuk homogén masszává az összetevőket.
  6. A laposra formázott fasírtot – hogy jól átsüljön anélkül, hogy megégne és kiszáradna – süssük készre 20-25 perc alatt sütőbe, vagy serpenyőben.

Ha például szeretnénk hamburger pogácsaként felhasználni, akkor formázhatunk belőle nagyobb korongot. 

Megjegyzések

  • A fűszerekkel lehetünk bátrabbak és szabadosok. Egy a lényeg, a sóval óvatosan.
  • Zabpehely helyett bármilyen liszt, vagy dara megteszi. Például kukorica, vagy gluténmentes zabliszt gluténmentes lesz a tofu fasirt.
tofu fasirt céklás rizottóval

Ne maradj le az újdonságokról!

Az oldal hobbi céljából készült, a hírlevelek nem tartalmaznak semmilyen hirdetést, nem szolgálnak sem marketing, sem értékesítési célt. Kizárolag az oldal tartalmát.

Sikeres a müvelet! Valami nem okés, frissitsd az oldalt kérlek!

Szólj hozzá!