Egyszerű vegán receptek

  • All
    •   Back
    • Vegán reggeli
    • Vegán vacsora ötletek
    • Egyszerű vegán receptek
    • Magyaros vegán ételek
    • Vegán főételek
    • Vegán levesek
    • Vegán desszertek, édességek
    • Saláták és szószok
    • italok
Caldo verde – a portugál zöldleves

Volt szerencsém Erasmus révén hosszabb időt tölteni Portugáliában – akkor még mindenevőként. Rengeteg szép emléket hoztam magammal, köztük természetesen ízeket és néhány receptet. Ugyanis a portugál konyha csodálatos ugyan, de a legtöbb hagyományos étel alapját a tenger adja: halak, kagylók, tintahal, és minden, ami az Atlanti-óceánban él. A nemzeti büszkeségük, a bacalhau – azaz a szárított-sózott atlanti tőkehal – gyakorlatilag minden formában előfordul, az ünnepi asztaltól a hétköznapi…

Mangós csicseriborsó curry recept

A curry az a fogás, ami valahogy mindig jólesik. Van benne valami megnyugtató, mégis izgalmas – talán az a rengeteg fűszer, ami minden egyes falatnál más arcát mutatja. Az indiai konyha tele van ilyen színes, illatos ételekkel, és az a legjobb bennük, hogy szinte végtelenül variálhatók. Nincs két egyforma curry, mindenki a saját ízlésére formálja – és szerintem pont ettől olyan szerethető. Ez a mangós csicseriborsó curry is…

Erdélyi padlizsánkrém, avagy a vinetta

Valószínű minden egyes padlizsános receptnél elismétlem, de nem tudom kihagyni. A padlizsán az egyik, favorit zöldségem: rendkívül sokoldalúan el lehet készíteni és olyan ízvilágot lehet belőle varázsolni, amit nagyon is kedvelek, például füstöset. A füstös ízvilág és a padlizsán tökéletes fúziót alkot, nem véletlen, hogy egyetlen vegán grillezésről se hiányozhat. Emellett számtalan hihetetlen jó dolgot lehet belőle csinálni, például padlizsánkrémet, vagy muszakát, ami az egyik legjobb fogás világon…

Gemista – a görög sült töltött paprika és paradicsom páros

Kezdő vegánként jutottam el először Görögországba, ahol gyorsan lett két olyan fogás, ami hatalmas kedvenc lett. Egyrészt, nem nagyon volt más alapból vegán dolog – de legalább ez mindenhol -, de ami még fontosabb, hihetetlenül jó mindkettő. Az egyik a görög töltött paprika és paradicsom páros, azaz a gemista, a másik a töltött szőlőlevél, a dolmades. Sajnos mind a sült paradicsom, paprika és a töltött szőlőlevél csak köret,…

Közel-keleti padlizsánkrém recept (baba ganoush)

A padlizsán az egyik kedvenc zöldségem, ami szerencsére ezer féleképpen felhasználható. Például az – új – személyes kedvencem, a moussaka alapjául szolgál. Emellett a nyári – nemcsak vegán – grillezések egyik elengedhetetlen alapanyaga. De egzotikus currykben is sokszor visszaköszön a zöldség. Padlizsánkrém formájában először Cipruson találkoztam vele és szó, mi szó, nagyon bejött. Legnagyobb szerencsémre ez a padlizsánkrém vegán alapból. Itthon néha készen vettünk füstös padlizsánkrémet, ami szintén…

Prev
123